Q Yachts Q30
Utrip mesta · mobilno

Q Yachts Q30 je čoln, ki ga poganja čista električna energija, ki je hkrati praktično neslišna. Q30 omogoča neslišno in skorajda neopazno gibanje ljubiteljem narave, ki s svojo prisotnostjo ne želijo vznemirjali življenja okoli sebe.

Q Yachts Q30 ima nameščen elektromotor Oceanvolt AXC20 z močjo 20-kilovatov. To je dovolj, da se 9,3 metra dolg čoln požene do hitrosti 15 vozlov in omogoča optimalno vožnjo pri 9 vozlih. Pri čolnu Q30 imamo na izbiro baterijo z zmogljivostjo 30 ali 60 kilovatnih ur. To pomeni, da je v prvem primeru dovolj energije za prevoženih 42 navtičnih milj, v drugem primeru pa za 80 navtičnih milj. Pri maksimalni hitrosti se razdalja zmanjša in je 22 oziroma 40 navtičnih milj.

Q30 ima trup narejen iz steklenih vlaken, ki je gladek in kar se da hidrodinamičen. Zaradi tega ustvarja zelo majhne valove in tako ne povzroča nemira v naravi. Q30 v spodnjih prostorih skriva prostorno kabino, v njej pa lahko najdejo zavetje štiri osebe. Q30 je tako več kot primeren za raziskovanje narave, saj je njegov poseg vanjo minimalen. Prav bo prišel tudi fotografom, ki se bodo v tišini lahko še bolj približali živalskemu svetu.

Galerija slik: Q Yachts Q30

Q Yachts Q30Odpri galerijo
Audi E-Tron Audi E-Tron: razkazuje svojo tehnološko notranjost Fuel Motorcycles Coyote Nova preobleka za dva starejša modela motornega kolesa BMW Fiat 500 Spiaggina by Garage Italia Fiat 500 Spiaggina in Fiat 500 Spiaggina ’58: dva avtomobila za posebno obletnico Fliteboard E-Foil Fliteboard E-Foil: omogoča ‘letenje’ nad vodo · · ·