Daida Moriyame
V zraku · buzz buzz

Se bomo med 7. novembrom in 12. decembrom mudili v Londonu? Potem ne gre zamuditi razstave fotografij enega najvplivnejših sodobnih japonskih fotografov.

V galeriji Hamiltons je pod naslovom Silkscreens razstavljenih 16 sitotiskov na platno, narejenih na podlagi izbranih fotografij tega velikega umetnika. Moriyamove fotografije so temne in zrnate z močnimi kontrasti, odlikuje pa jih zanj značilen eksperimentalen pristop ter poigravanje s svetlobo, ki prehaja v abstrakcijo.

Njegovo delo je instinktivno in ima posebno ranljivost, ki je najverjetneje odraz časa in razmer v katerih je odrasel, saj se je rodil leta 1938 v Osaki. Na njegovo delo so vplivali tudi številni japonski in evropski umetniki, med katerimi je črpal navdih; med najbolj znanimi sta gotovo Andy Warhol in William Klein.

Daida MoriyameOdpri galerijo

google-building-44 Preveri Googlova orodja, ki so očem skrita psi-cover Mash Up – Psi in njihovi lastniki bogati Najbogatejši ljudje na svetu 2013 titaanik violina Violina iz Titanica prodana za neverjetno visoko ceno · · ·