Razvozlan je pomen vaših najpogostejših sanj
V zraku · buzz buzz

Psiholog Ian Wallace je eden redkih, ki ni obupal nad raziskovanjem sanj. In verjetno je tako prav, saj ljudje sanjamo različne stvari, dajemo jim pomen in jih želimo razvozlati. V 30 letih raziskovanja je Wallaceu uspelo dognati, kakšen je pomen vaših najpogostejših sanj

Wallace je ugotovil, kaj pomenijo nekatere vaše tipične sanje

1. V hiši zapuščena soba, ki je nihče ne uporablja.

Prostori v vašem domu predstavljajo različne vidike vaše osebnosti. Če torej v sanjah odkrijete novo sobo, lahko pomeni, da odkrivate nekaj novega o sebi, bodisi nov talent ali neko drugo karakteristiko. Pogosteje kot boste torej v sanjah raziskovali domače prostore, bolj boste v stiku s seboj in v bistvu raziskovali sebe.

2. Vozilo brez nadzora

Vozilo predstavlja vašo sposobnost stalnega napredka proti cilju. Če je vozilo v sanjah brez nadzora, je to lahko občutek, da  svojega življenja nimate pod nadzorom. Wallace predlaga, da pustite svojim notranjim občutkom in instinktu, da prevzamejo krmiljenje vozila, in tako boste sčasoma prevzeli nadzor nad življenjem.

3. Padanje

Če sanjate, da padate, se v življenju najbrž preveč oklepate določene situacije. Sprostite se in dovolite si jo zapustiti, če vam občutek tako pravi. Ni namreč vedno treba imeti vsega pod nadzorom in blizu sebi. Včasih raje dopustimo, da pademo, izgubimo, se poslovimo od določene situacije in si pustimo dihati.

4. Letenje

Če sanjate, da letite, ste najbrž v življenju poskrbeli, da ste se rešili nekega bremena in ste zdaj ‘lažji’. Ne razlagajte si dejanja, s katerim ste razbremenili svoje življenje, kot srečo ali naključje. Sami ste se namreč tako odločili in sami sprejeli ta korak. Pri polni zavesti.

5. Nepripravljeni na izpit

Izpiti predstavljajo ocenjevanje, in če sanjamo, da nismo pripravljeni na izpit, smo najbrž precej kritični do nekega svojega ravnanja v življenju. Raje, kot da nenehno skrbimo in se ocenjujemo, sprejmimo svoje dosežke in talente ter se jih veselimo.

6. Goli v javnosti

Obleke, ki jih nosimo v življenju, izbiramo zaradi vtisa, ki ga želimo narediti na ljudi in okolico. Če sanjamo, da smo v javnosti goli, potem se najbrž v resnici počutimo precej ranljive. Morda se ni treba ravno sleči do golega, ampak če se kdaj pa kdaj odprete v drugačnem smislu, vam bo morda koristilo.

7. Nesposobni najti WC

WC predstavlja prostor, kjer opravljamo svoje najbolj osnovne potrebe. Če torej sanjamo, da ga ne moremo najti, lahko to pomeni, da v življenju ne zmoremo ali ne znamo izraziti neke svoje potrebe.

8. Izpadanje zob

 

Vaši zobje predstavljajo lastno samozavest in moč. Če sanjate, da vam izpadajo zobje, je najbrž vaša samozavest načeta ali pa se počutite nemočne.

9. Lovijo vas

V življenju se zavedate, da vas čaka soočenje z določeno težavo, a ne veste, kako bi se tega lotili. Takrat po navadi sanjate, da vas nekdo lovi. Včasih kar gruča ljudi. Čeprav so precej strašljive sanje, jih razumite na pozitiven način. Tisti, ki vas lovijo, namreč predstavljajo vaše zaznavanje lastnih neizživetih talentov na poti k izpopolnitvi.

PREBERITE ŠE: 15 NAJSTAREJŠIH VSAKODNEVNIH PREDMETOV NA SVETU

Pa lahko noč!


1000-500-muha Skulpture živali iz balonov Mikaela_Banes 17 stvari, ki se jim ne more upreti noben moški Od danes naprej bo vse drugače: 10 razlogov, zakaj imajo komarji raje tebe kot nekoga drugega Od danes bo vse drugače: 10 razlogov, zakaj imajo komarji raje tebe kot nekoga drugega shutterstock_97174775 Presenetljivi razlogi, zakaj imajo mlajši moški – radi starejše ženske! · · ·