Recept - čokoladne tablice z arašidovim maslom
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Čokoladne tablice z arašidovim maslom brez peke so hitro in enostavno pripravljena sladica, ki ne potrebuje peke. Če ste že obupali nad novoletnimi obljubami, je čas, da se lotite priprave. Oblizovali si boste prste!

Najsi imate še tako jekleno voljo, bodo čokoladne tablice z arašidovim maslom brez peke verjetno najhujši preizkus vaše odločenosti letos. Gre za sladko skušnjavo, katere grižljaji vas odpeljejo v nebesa in nazaj.

PREBERITE ŠE: Recept: čokoladni cheesecake z arašidovim maslom brez peke

Čokoladne tablice z arašidovim maslom brez peke so ena od tistih sladic, ki ne bo dolgo ostala na mizi. Vsakič, ko boste šli mimo, bo namreč s krožnika izginil en kos.

Recept – čokoladne tablice z arašidovim maslom brez peke:

Sestavine – čokoladne tablice z arašidovim maslom brez peke:

  • 200 g piškotov (masleni ali polnozrnati)
  • 180 g arašidovega masla
  • 70 g masla
  • 200 g temne čokolade

Postopek priprave čokoladnih tablic brez peke:
Najprej v multipraktiku zmešamo piškote, 120 gramov arašidovega masla in stopljeno maslo. Zmes prelijemo v pekač velikosti 20 x 20 centimetrov obložen s peki papirjem. V vodni kopeli stopimo temno čokolado in ji dodamo 30 gramov arašidovega masla. V drugi posodi stopimo preostanek. Sprva na piškotno zmes zlijemo čokoladno mešanico, sledi arašidova. Z zobotrebcem ali nožen naredimo vzorec (glej video). Za dve uri postavimo v zmrzovalnik in postrežemo. Pa veselo sladkanje!

Videorecept – čokoladne tablice z arašidovim maslom brez peke:


Valentinovi recepti Najboljši recepti za valentinovo – preproste sladice, s katerimi boste očarali boljšo polovico JAGODNA PITA IZ TREH SESTAVIN Recept: okusna jagodna pita iz treh sestavin ČOKOLADNI CHEESECAKE Z ARAŠIDOVIM MASLOM BREZ PEKE 2 Recept: čokoladni cheesecake z arašidovim maslom brez peke brokolijeva juha z grškim jogurtom Recept: brokolijeva kremna juha z grškim jogurtom · · · · · ·