vignette-site-mousse-kinder-bueno copy
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Tokrat si pripravite superokusen mousse iz Kinder Buena, katerega priprava je resnično otročje lahka. Okus pa, seveda, božanski.

Zakaj ne bi Kinder Buena tokrat zaužili nekoliko drugače? Poskusite z moussom. Priprava je res preprosta, pa tudi sestavin ne potrebujete kaj dosti. Seveda pa tudi pri tej sladici ne manjka Nutella.

PREBERITE ŠE: Recept: mousse iz bele čokolade, vreden vsakega greha

Sestavine za Kinder Bueno mousse:

  • 250 g sira maskarpone
  • 40 cl smetane za stepanje
  • 8 paličic Kinder Buena
  • 4 žlice Nutelle
  • 3 žlice kakava v prahu

Priprava Kinder Bueno moussa:

V večji skledi z električnim mešalnikom zmiksamo maskarpone in smetano, da dobimo enovito maso. Zdrobimo Kinder Bueno. K masi nežno primešamo Nutello in zdrobljen Kinder Bueno in mešamo, da dobimo fino penasto maso. Maso ločimo na dva enaka dela. V en del primešamo 3 žlice kakava v prahu, da dobimo nekoliko temnejšo zmes. V kozarce izmenično nalagamo plasti svetle in temne mase. Potresemo s kakavom v prahu in za dekoracijo dodamo še paličico belega Kinder Buena. Pa dober tek!

Pripravo Kinder Bueno moussa si lahko ogledate tudi tukaj:

Recept - margaritini mehurčki Recept: mehurčki margarite Recept - Štefani pečenka Recept: tradicionalna pečenka štefani Velikonočna orehova potica Recept: tradicionalna velikonočna potica Recept - jabolčna pita Recept: preprosta jabolčna pita · · · · · ·