Fidel Castro za 90 let dobil 90-metrsko cigaro.
V zraku · buzz buzz

Sloviti kubanski voditelj Fidel Castro praznuje 90 let. Ob tem častitljivem jubileju so mu v tovarni tobaka izdelali 90-metrsko cigaro, ki so jo delavci skupaj z avtorjem zamisli, tovarnarjem tobaka Josejem Castelarom, izdelovali kar 10 dni po 12 ur dnevno! Cigara se bo s svojo dolžino (po širini je enaka standardni kubanski cigari) vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov kot najdaljša cigara na svetu. Tam se bo pridružila neuničljivemu Castru, kamor se je ta vpisal kot oseba, ki je preživela največ poskusov atentata.

90-metrska cigara za 90-letnega Fidela Castra se bo vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov, kjer se bo pridružila neuničljivemu Fidelu, ki pa se med rekorderje ni vpisal po lastni zaslugi. 13. avgusta leta 1926 rojeni dolgoletni kubanski voditelj namreč drži rekord v številu preživetih poskusov atentata.

Po podatkih CIE naj bi ga do zdaj poskušali ”pospraviti” kar 638-krat, med drugim tudi z zastrupljenimi cigarami. Ima še en rekord. Imel je najdaljši govor v ZDA v zgodovini. Ta je trajal kar štiri ure in pol, a ta še zdaleč ne seže do kolen dolžini govora v Havani, ki je nekoč trajal kar sedem ur!

PREBERITE ŠE: 10 najdražjih cigar na svetu

Zadnje desetletje so mediji Fidela Castra večkrat razglasili za mrtvega, zato je njegova izjava: ”Ko bom umrl, tega ne bo verjel nihče.” še kako na mestu.

90-metrska cigara za 90-letnega Fidela Castra:

Odpri galerijo

Življenje Fidela Castra:

Prvi šolski dan ali ta Veseli dan za starše. Starši in otroci na prvi šolski dan – za ene muka, za druge odrešitev Neprijetni, toda smešni prizori v hotelih. Takih prizorov si na dopustu ne želite! Poglejte, na kaj vse so ljudje naleteli v hotelih! Psihedelični tatuji Psihedelični tatuji naravnost iz sanj Najpogostejši priimki v Evropi Kateri so najpogostejši priimki v Evropi in kakšen je njihov pomen?