makhmutova-dina-jQgNn7I8xcA-unsplash
V zraku · odnosi

Resnica je, da prerasteš tiste, ki te ne cenijo. Tiste, ki jih tvoja odsotnost ne moti. Tiste, ki dopuščajo, da med tabo in njim nastaja vedno večja razdalja. Prerasteš tiste, zaradi katerih se počutiš zamenljivo.

Resnica je, da prerasteš tiste, ki do tebe niso iskreni. Tiste, ki ti rečejo stvari, ki jih v resnici ne mislijo. Tiste, ki govorijo, a niče ne naredijo, ko jih rabiš zraven sebe. Tiste, ki jim je všeč samo delček tebe, vendar ne želijo sprejeti tebe celega. Tiste, ki jih ne zanimajo tvoje potrebe ali želje, ker so preveč zaposleni s svojimi.

Prerasteš tiste, ki ti dajejo občutek, da nisi vreden njihovega časa ali truda. Tiste, ki so sposobni dati veliko, veliko več, a se odločijo, da bodo do tebe skopuški. Tiste, ki te postavijo na zadnje mesto svojih proritet. Tiste, ki stopijo dva koraka nazaj, ko ti stopiš enega naprej.

Resnica je, da prideš do točke, ko veš, kdo si, kaj si želiš in kaj si zaslužiš. In nisi pripravljen sprejeti manj. Ne želiš si v isti začaran krog predajanja sebe ljudem, ki te v bistvu ne sprejmejo. Resnica je, da prideš do točke, ko ljubezen do samega sebe premaga katerokoli drugo ljubezen.

Resnica je, da prerasteš tiste, ki ti pokažejo, da niso s tabo v dobrem in slabem. Tiste, ki se ne želijo truditi. Prerasteš tiste, ki te obravnavajo kot vmesno postajo, dokler ne najdejo “nečesa boljšega”. Prerasteš tiste, ki ti ne dajejo občutka, da so veseli, da so te našli. Tiste, ki te ne cenijo tako, kot bi te morali, kot si ti želiš.

Resnica je, da si sposoben dati cel svet nekomu, ki ga ljubiš, ampak rabiš zagotovilo, da te ne bodo izkoristili, da ti ne bodo zlomili srca, da ne bodo vsega skupaj spremenili v še eno laž, v še eno napako.

Resnica je, da prerasteš tiste, ki ne vedo, kako te ljubiti, in hraniš svojo ljubezen za nekoga, ki te bo ljubil z enako intenziteto. Prerasteš tiste, ki ti povedo vse, kar si želiš slišati, a nič od tega ne uresničijo. Prerasteš tiste, ki te ne ljubijo, saj je trajalo več let, da si se naučil samoljubezni in tega nisi pripravljen pokvariti z ljudmi, ki te pripravijo do tega, da dvomiš vase in se sprašuješ, ali si vreden njihove ljubezni.

Resnica je, da prerasteš tiste, ki se te ne bojijo izgubiti, ker nikoli ne bodo resnično razumeli, kdo si in kakšno ljubezen iščeš. Nikoli te ne bodo resnično videli tako, kot bi si to želel ti sam!

becca-tapert-bmOtCRZndE4-unsplash Ne, ne zahtevaš preveč! scott-broome-9n1wmYe5sUQ-unsplash (1) Tako se čuti, ko imaš ob sebi PRAVO osebo! oliver-sjostrom-YlgsRVP8afY-unsplash 9 čudovitih stvari, ki se ti bodo zgodile, če se zaljubiš v svojega najboljšega prijatelja! alex-iby-Z670buN-fAc-unsplash (1) Nikoli ne bi smela ljubiti nekoga, kot si ti! · ·