Restavracija Mediamatic (Foto: Willem Velthoven)
V zraku · dizajn

Restavracija Mediamatic iz Amsterdama je našla inovativno in čudovito rešitev, ki zagotavlja, da se gostje držijo priporočene socialne distance.

Ko države po Evropi počasi sproščajo ukrepe, povezane s pandemijo novega koronavirusa, tudi restavracije začenjajo eksperimentirati z novimi načini, kako gostom zagotoviti varno obedovanje. Restavracija Mediamatic iz Amsterdama je našla inovativno in čudovito rešitev, ki zagotavlja, da se gostje držijo priporočene socialne distance. Tako so ob reki Oosterdok postavili manjše rastlinjake, ki omogočajo intimno večerjo v dvoje.

“V restavracijah in barih se ločena soba tradicionalno imenuje chamber séparée (fr.),” svojo objavo na uradni spletni strani komentirajo pri Mediamaticu. “Predlaga t.i. seksi intimnosti: tukaj se lahko zgodijo stvari, ki bi morale ostati skrite pred očmi javnosti in jih ne bi smeli vsi slišati. Odločili smo se, da tudi svoje rastlinjake poimenujemo v francoščini. Čeprav bo tisto, ki se bo dogajalo znotraj njih, veliko bolj javno …”

Serres Séparées (fr., ločeni rastlinjaki) tako ponujajo varno in intimno večerjo ob vodi. Restavracija idejo trenutno še preizkuša, saj se lahko restavracije na Nizozemskem odprejo šele 1. junija. Načrt upošteva tako stranke, kot ljudi, ki tam delajo. Tako bo npr. osebje ves čas nosilo zaščitno opremo, hrano pa bodo postregli na lesenih deskah, kjer je zagotovljena razdalja 1,5 metra. Pri Medimaticu upajo, da bodo lahko odprli junija, rezervacije pa bodo začeli sprejemati zadnji teden v maju.

f636c396279473.5eaaab39e7efa SafeBeach: bomo letos na plažah v “škatlah” iz pleksi stekla? beli penthouse Ta eleganten monokromatski penthouse v Ukrajini so mokre sanje vsakega minimalista! Dezeen-x-Samsung-Out-of-the-Box-Competition-launch_dezeen_061 Uporabi ponovno: super ideje za reciklažo kartonskih škatel daniil-silantev-nBuiLbz_j4A-unsplash (1) Avstralski minimalizem: nov skandinavski šik · ·