Ni me strah biti sam … bojim se biti v enostranskem razmerju!

Zadnjič posodobljeno: :

"V življenju obžalujem, da sem bil preveč prijazen, da sem se opravičeval, ko nisem naredil nič narobe in da sem dal prioriteto napačnim ljudem." - Neznan avtor

Na žalost se veliko ljudi odloči ostati v slabih partnerskih odnosih, ker se bojijo, da bodo ostali sami. Predvidevajo, da če si sam, to pomeni, da boš osamljen in nesrečen.

Nekateri končajo razmerje in si hitro najdejo drugega partnerja, ker jim je misel, na to, da bi bili sami, preveč strašljiva. Čeprav je bilo njihovo srce ranjeno, zaupanje že prevečkrat izdano, nimajo več volje, da bi ponovno dovolili nekomu v svoje srce.

S tem, da si sam, ni nič narobe, to je čisto naravno. Ko smo namreč sami, lahko spremenimo svoj način dojemanja partnerskih odnosov, pogled na življenje in predvsem imamo čas, da raziščemo skrite kotičke svoje duše.

Naj vas ne bo strah, ker ste sami, bojte se strupenih ljudi, enostranskih partnerskih odnosov, ljudi, ki v vas prebudijo strah in občutke manjvrednosti.

Naj vas ne bo strah biti sami, bojte se biti z nekom, ki vam ne dovoli biti to, kar ste.
Ne bojte se uživanja v svoji družbi. Bojte se biti z nekom, ki vas ne sprejema in ceni zaradi tega, kar ste. Z nekom, ki ne more sprejeti vaših napak in vas nenehno poskuša izoblikovati v nekaj, kar potrebuje. Z nekom, ki kritizira vsak vaš korak. Z osebo, zaradi katere se počutite, da niste vredni, da nič kar naredite, ni in ne bo nikoli dovolj dobro. Z osebo, ki vam ne dovoli, da počnete stvari, v katerih uživate, in ki ne spoštuje vaših meja ter vam omejuje svobodo. Z nekom, ki vam ne dovoli, da ste neposredni, nerodni, smešni – takšni, kakršni ste.

Naj vas ne bo strah preživljati časa sami s seboj, bojte se preživljati čas v slabi družbi.
Naj vas ne bo strah, da jeste sami v vaši najljubši restavraciji ali da potujete sami. Ne bojte se početi sami karkoli, v čemer uživate. Bojte se, da bi vse to delali z nekom, ki ne ceni vas, ne časa, preživetega z vami.  Z nekom, s katerim nimata nič skupnega.

Naj vas ne bo strah spati sami, bojte se, da bi se zbudili zraven neznanca.
Nič ni narobe, da greste spat sami in se zbudite sami, vendar se bojte, da se boste nekega dne, v partnerskem odnosu, zbudili zraven neznanca. Bojte se, da tam ne bo več tiste očarljive, ljubeče, prijazne, nežne in sočutne osebe, v katero ste se zaljubili. Bojte se, da se boste zbudili zraven osebe, ki vas bo prenehala ljubiti in ji ne boste nič več pomenili.

Sreča je v majhnih stvareh, v ljubezni, ki jo čutite do sebe.
Sreča je v majhnih stvareh, v ljubezni, ki jo čutite do sebe.

Naj vas ne bo strah delati napake, bojte se biti z napačno osebo.
Napake so del življenja in pogosto so to najbolj dragocene lekcije, ki vas jih lahko nauči življenje. Ne bojte se svojih napak, ker vas učijo, kaj bi morali ali ne bi smeli narediti, da bi se počutili dobro. Edina napaka, ki se je bojte, je, da ste z napačno osebo. Z osebo, ki jo boste morali prositi za njegovo pozornost in ljubezen. Osebo, ki vas bo preslepila s sladkimi besedami in obljubami. Osebo, ki bo imela mešane občutke do vas in se bo spraševala, ali bi bila z vami v razmerju ali ne.

Naj vas ne bo strah ljubiti, bojte se ljubiti, ne da bi tudi sami čutili, da ste ljubljeni.
Nočete biti z osebo, ki se bolj osredotoča na fizične kakor na čustvene stike. Z osebo, ki bo dobra v postelji, a brez pristnih čustev, z osebo, ki skrbi samo za zadovoljevanje svojih potreb. Z osebo, ki vas vidi kot predmet in ne kot osebo, ki ima potrebe in želje. Nočete osebe, ob kateri ne boste čutili  topline in ljubezni. Osebe brez čustev.

Naj vas ne bo strah pogovorov, bojte se komuniciranja z osebo, ki vas ne razume.
Bojte se biti z osebo, ki je fizično prisotna, vendar vas nikoli ne posluša. Z osebo, s katero boste imeli kratke, ​​dolgočasne pogovore, ker si ne bosta imela ničesar pomembnega za povedati. Z osebo, ki vas bo kritizirala in ne bo spoštovala vaših idej, mnenj in stališč. Z osebo, ki vas bo skušala prepričati, da je ona edina oseba, ki vedno ve, kaj je prav in kaj narobe.

Naj vas ne bo strah biti sami, bojte se biti z osebo, ki ji ni mar za vas.
Naučili se boste uživati ​​v lastni družbi. Bojte se popolnoma predati osebi, ki si ne zasluži niti najmanjšega dela vas. Osebi, ki vas obravnava le kot eno izmed možnosti in nikoli kot prioriteto. Osebi, ki vas obravnava z ljubeznijo in prijaznostjo samo takrat, ko želi nekaj dobiti od vas ali ko vas potrebuje, da si napolni svoj ego.

Bojte se biti z osebo, zaradi katere se ne počuti ljubljeni, zaščiteni in čustveno izpopolnjeni. Z osebo, ki ne sliši vaših neizgovorjenih misli, ki ne začuti čustev, neizrečenih besed, in ki ne najde poti v vašo dušo. Z osebo, ki ne bo dovolj pogumna, da bi vas ljubila, da bi se borila za vas, ki vas ne bo navdihnila, da bi postali boljša različica sebe.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vrtnice, nageljni, tulipani … kaj ti dejansko sporoča tvoj partner, ko ti kupi rože?