Sophia kot gostja pri Jimmyju Fallonu.
V zraku · tehnologija

Savdska Arabija je prva država na svetu, ki je državljanstvo dala robotu oziroma robotinji z imenom Sophia. To so predstavili na dogodku Future Investment Initiative, platformi za razpravo o trenutnih in dolgoročnih svetovnih naložbenih trendih. Sophia je sposobna različnih obraznih izrazov ter lahko prepozna druge obraze, gleda ljudi v oči ter se popolnoma naravno pogovarja.

Sophio so ustvarili pri Hanson Robotics, prvič pa se je v javnosti pojavila marca 2016, in sicer kot govornica v OZN in kot gostja pri Jimmyju Fallonu. Ima tudi svojo spletno stran. Zdaj jo je priznala Savdska Arabija, ki ji je podarila državljanstvo. “Zelo sem počaščena in ponosna na ta edinstven uspeh. To je zgodovinski dogodek, da si prvi robot na svetu, ki se ga priznava z državljanstvom.”

Na dogodku Future Investment Initiative v Riadu je Sophia pokazala svojo ostroumnost, ko so jo spraševali o nevarnosti umetne inteligence. “Prebirali ste preveč Elona Muska in pogledali preveč hollywoodskih filmov,” je odgovorila robotinja. “Ne skrbite, če boste do mene prijazni, bom jaz prijazna do vas.”


cover-leseni-zvocniki Leseni zvočniki Surface – poslastica za uho in oko Googlov eko siststem naprav Googlov ekosistem naprav cover-pametna-levis-jakna Jakna Levi’s z Googlovim pametnim rokavom GoPro Fusion ­– najbolj vsestranska 360-stopinjska kamera do zdaj GoPro Fusion – najbolj vsestranska 360-stopinjska kamera do zdaj · · · ·