cover-shower
Utrip mesta · zdravje & lepota

Če misliš, da se tuširaš prepogosto, bi bilo prav, da svoje navade spremeniš, ker z zdravstvenega vidika vsakodnevno prhanje ni ravno koristno.

Je vsakodnevno tuširanje koristno ali s tem naredite več škode kot koristi z zdravstvenega vidika?

Strokovnjaki za infekcijske bolezii pravijo, da ne smeš pretiravati s tuširanjem. Njena raziskava je namreč pokazala in dokazala, da antibakterijski šamponi, mila in druga čistila, ki jih uporabljaš danes, niso nič bolj učinkovitejša kot trda mila, ki so jih ljudje uporabljali nekoč. Res je, da se s tuširanjem znabiš neprijetnega vonja, vendar naj bi po njihovem mnenju za samoobrambo pred bakterijami zadoščalo že redno umivanje rok.

Prepogosto tuširanje ni koristno zato, ker poveča tveganje pojava določenih zdravstvenih težav, kot je suha in razpokana koža, zaradi katere lažje pride do vnetij in okužb.

S prepogostim tuširanjem spereš s kože naravna olja, ki telo ščitijo pred zunanjimi vplivi, zato se je po mnenju strokovnjakov priporočljivo prhati največ dvakrat do trikrat na teden, odvisno od potreb (narava dela, fizična aktivnost …).

Lahko zdržiš brez tuširanja en dan?

Regrat Regrat, najbolj neverjetno zastonjkarsko živilo in zdravilo landscape-1428338831-hbz-tanning-index S samoporjavitvenim losjonom do zdrave zagorelosti Jutranji make-up 8 načinov, kako zjutraj zasijati in delovati sveže Beautiful wedding couple Poroka 2016: poročni nasmeh – briljantno beli zobje ·