Umetniške slike prodane za bizarne vsote
V zraku · buzz buzz

Vrednost umetniških del je od nekdaj stvar polemik. V nadaljevanju vam predstavljamo umetniške slike vprašljive umetniške vrednosti, ki so bile prodane za bizarne zneske. A kot velikokrat pravijo, so umetnine vredne toliko, kolikor je zanje pripravljen plačati kupec. Trg umetnin je namreč poln zasebnih dogovorov, zato tudi slike, za katere se zdi, da bi jih lahko narisal petletnik, pa se okoli njih ustvari fama, dosegajo zneske, ki so jih zmožni odšteti le najbogatejši.

Umetniške slike so resen posel. Na tokratni lestvici se bomo sprehodili po slikarskih delih, ki so dosegla neverjetne cene, čeprav je njihova umetniška vrednost močno vprašljiva.

PREBERITE ŠE: Fosili jutrišnjega dne: to bodo nekoč izkopavali arheologi

Slike vprašljive umetniške vrednosti, ki so bile prodane za bizarne zneske:

Predstavljamo vam enajsterico umetniških slik vprašljive umetniške vrednosti, za katere so morali njihovi novi lastniki globoko seči v žep. Le kdo razume umetnost?

Untitled (Yellow and Blue) - Mark Rothko, prodana za 46,5 milijona ameriških dolarjevOdpri galerijo

Najdražje umetniške slike vseh časov:

  1. Mona Liza: Leonardo da Vinci; trenutno ocenjena vrednost slike je 670.000.000 dolarjev
  2. Garcon á la pipe: Pablo Picasso; prodana za 104,1 milijona; trenutno ocenjena vrednost je 106.910.700 dolarjev
  3. Portret Dr. Gachet: Vincent van Gogh; prodana za 82,5 milijona; trenutno ocenjena vrednost je 116.793.226,33 dolarja
  4. Ples v mlinu Gallete na Montmartru: Pierre-Auguste Renoir; prodana za 78 milijonov dolarjev; trenutno ocenjena vrednost je 110.422.686,71 dolarja
  5. Irisi: Vincent van Gogh; prodana za 49 milijonov dolarjev; trenutno ocenjena vrednost je 78.402.796,71 dolarja
Bordanje po zasneženih ulicah New Yorka Bordanje po ulicah New Yorka Valentinove ideje za darila Izvirna darila za valentinovo zanjo So to fosili jutrišnjega dne? Fosili jutrišnjega dne: to bodo nekoč izkopavali arheologi Nemčija Best Countries: najboljša država na svetu je … ·