Plavajoča vila Lilypad
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · destinacija

Če že ne moremo potovati, pa se lahko vsaj virtualno podamo na kakšno sanjsko lokacijo. Kot je na primer ta plavajoča vila Lilypad, v kateri bi z veseljem preživljali karanteno. Pa vi?

Ko se ljubitelj čolnov in vsega morskega loti gradnje luksuzne vile, dobimo Lilypad. Domislica avstralskega oblikovalca Chucka Andersona, vila na sončni pogon, pljuje v vodah Palm Beacha, severno od Sydneyja. Njena zunanjost je obložena s stavbnim lesom, v notranjosti pa obiskovalce čakajo odprta dnevna soba s kuhinjo, vinska klet, kopalnica in spalnica. V spodnjem nadstropju je prav tako večja terasa, na kateri si lahko privoščite večerjo na prostem ali pa sončenje čez dan.

Da bi čimbolje izkoristili nastanitev ob obali, namestitev ponuja še supe z vesli, opremo za ribarjenje in gumenjak. Tisti, ki bi pa raje ostali suhi, pa imate na voljo 24-urno recepcijo, ki vam lahko na primer priskrbi masaže kar v vili.

Vilo lahko, ko se bodo seveda umirile razmere in se boste potikali po Avstraliji, tudi najamete za 3, 5 ali 14 dni.

Galerija: plavajoča vila Lilypad

Plavajoča vila LilypadOdpri galerijo
ringhouse Ringhouse je poklon zgodovini slovite avtomobilske znamke Atrijska hiša v Ljubljani. Slovenska atrijska hiša za umetnike Kapela v Solinah Kapela v Solinah: studio PIXEL se želi pokloniti slovenski solinarski dediščini dune-house-studio-vural-cape-cod-massachusetts_dezeen_sq Lepota in funkcionalnost: hiša v sipini na obali Cape Coda ·