fbpx

Vila Mohameda Al-Fayeda, kamor je na počitnice hodila tudi princesa Diana, je na voljo na Airbnb

The Yellow Castle lahko najamete za 44.660 funtov na teden

Foto: Airbnb

Razkošna vila, ki jo je mogoče občudovati v prvi epizodi šeste sezone Netflixove serije The Crown je lahko te počitnice vaša. Vilo, kjer je bila redna gostja tudi princesa Diana, lahko najamete preko aplikacije Airbnb.

Princesa Diana ponovno vzdiguje prah. Zadnja sezona Netflixove serije The Crown je ponudila nov vpogled v življenje britanske kraljeve družine. Deset epizod šeste sezone spremlja kraljevo družino v poznih devetdesetih letih, glavno dogajanje pa se vrti okrog Princese Diane in njene zveze s Princeom Charlesom, kasneje dvorjenje Mohameda Al-Fayeda in njene tragične smrti.

Foto: Airbnb

Sezona je požela mešane kritike, a nihče ne more zanikati, da so prav v tej šesti sezoni gledalcem na vpogled najbolj razkošne lokacije. In kostumi. Med lokacijami, na katerih so snemali The Crown je tudi dih jemajoča rumena balearska vila, prikazana v uvodni epizodi. Razkošna vila je opremljena s kar sedmimi spalnicami in desetimi kopalnicami.

Zakaj je princesa Diana oboževala The Yellow Castle

Bujni vrtovi obdajajo slikovit bazen, masažno kad in teraso s senčnimi dnevnimi in jedilnimi prostori. V seriji so jo predstavili kot Al-Fayedovo vilo v St.Tropezu, kjer naj bi se Diana in Dodi prvič srečala. Prvotno je bila rezervirana za kraljeve družine, nato pa so se lastniki odločili, da jo ponudijo tudi širši javnosti. Za zajetno vsoto, seveda.

Rumena palača je odprla svoja vrata vsem in sicer na platformi Airbnb. Vila se nahaja blizu mesta Puerto d’Andratx na obali Mallorce in je dostopna tako po kopnem kot po morju. Kraljevsko zatočišče, primerno kronane glave, gostom ponuja priložnost, da izkusijo veličino in eleganco, prikazano v ikonični televizijski seriji. Nepremičnina je bila sicer leta 2015 naprodaj z izklicno ceno 70 milijonov funtov. Tudi cena najema je vse prej kot skromna. Za teden dni počitnic boste namreč odšteli 44.660 angleških funtov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.