Sony RX0 II
V zraku · tehnologija · gadgeti

Najmanjša in najlažja premium kompaktna akcijska kamera Sony RX0 II ima kopico lastnosti, zaradi katerih bo morda postala zanimiva vlogerska kamera, ki jo moraš imeti tudi ti.

Ko je Sony pred letom in pol predstavil malo (skoraj) kocko RX0, marsikomu ni bilo jasno, čemu je sploh namenjen ta fotoaparat. Spominjal je na akcijsko kamero, a to ni bil, se je pa vseeno bolje obnesel pri snemanju kot fotografiranju. Na srečo Sony ni obupal in je zdaj z drugo izvedbo kamere Sony RX0 II vnesel toliko novosti, da je funkcija te naprave precej bolj jasna. Pa tudi marsikatera zamera je odpravljena.

Kamera Sony RX0 II je povsem enako velika majhna, le toliko debelejša, da ima zadaj pomičen 1,5-palčni zaslon, ki ga je mogoče tudi obrniti in tako lažje snemati sebe. Predhodnica je omogočala snemanje 4K samo z zunanjim snemalnikom, zdaj pa to zmore tudi interno, tako da je veliko zanimivejša za vlogerje – še posebej z držalom (VCT-SGR1), prek katerega se da kamero tudi krmiliti. Samosnemalcem bo zanimiva tudi zato, ker zna ostriti na oči in jim slediti tako, da je pripovedovalec vedno v fokusu.

Kamera Sony RX0 II ima enopalčno tipalo s 15-milijoni točk in objektiv Zeiss z goriščnico 24 mm ter fiksno zaslonko f/4. Kamera je tudi vodotesna, nanjo pa se da priključiti tudi zunanji mikrofon, kar je še dodaten dokaz, da je to znova bolj kamera kot fotoaparat, četudi je ne primerjajo z GoProji in podobnimi.

Kamera naj bi bila v Evropi na voljo maja 2019, in sicer za okoli 800 evrov.

Galerija – Sony RX0 II

Sony RX0 IIOdpri galerijo

Sonos-Ikea-Speaker-Gear-Patrol-slide-2 Zvočnik Ikea x Sonos Symfonisk: nagrajen še preden je ugledal luč sveta tengai-robot-head-interview-next-job-1200x630 Tengai: robot, ki te bo kmalu intervjuval za službo Google Stadia: zdaj lahko igraš igre v oblaku na katerikoli napravi Google Stadia: zdaj lahko igraš igre v oblaku na katerikoli napravi Apple AirPods 2: druga generacija najbolj priljubljenih slušalk na svetu Apple AirPods 2: druga generacija najbolj priljubljenih slušalk na svetu · ·