hotel rovinj
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · destinacija

V Rovinju je svoja vrata v avgustu odprl luksuzni hotel Spirito Santo Palazzo Storico, za katerim stojita dva Slovenca, zakonca Bidovec. Ljubezen do Rovinja ju je pripeljala do obnovitve stavbe iz 20. let prejšnjega stoletja, ki je nekoč pripadala ugledni italijanski družini. Hotel se nahaja le 3 minute hoje stran od strogega središča, ki se je nekoč imenoval “contrada Spirito Santo” in od tod tudi ideja za ime hotela. V nadaljevanju si poglejte, zakaj je ta hotel primeren tudi za največje hedoniste med nami.

Hotel Spirito Santo Palazzo Storico ima na razpolago 7 dvoposteljnih sob. V pritličju so recepcija s kaminom, lounge bar, vinska klet in vrt z vodnjakom iz leta 1964. Notranjost je restavrirana v prvotni obliki ob upoštevanju vseh zahtev sodobnega gosta. V prvem nadstropju sta atrij z vodnjakom in terasa lounge bara, ki je namenjena vsem gostom hotela. Na istem nadstropju so še 3 sobe, od katerih se v dveh nahaja kamin, vse tri pa imajo možnost uporabe hotelskega atrija, vrta in terase.

V drugem nadstropju sta 2 sobi, vsaka pa je zanimiva na svoj način. Prva zaradi edinstvenega kamina z oknom, restavrirane freske in pogleda na baziliko svete Eufemije, druga pa zaradi kamina in prelepe male terase s pogledom na morje. V tretjem nadstropju je največja soba z najlepšim pogledom na morje, staro mestno jedro in cerkev svete Eufemije, na drugi strani hodnika pa manjša soba s prav tako lepim pogledom na baziliko, mesto in morje.

Galerija – Hotel Spirito Santo Palazzo Storico, Rovinj

Hotel Spirito Santo Palazzo Storico, RovinjOdpri galerijo

Plans Matter: "airbnb" za navdušence nad arhitekturo Plans Matter: airbnb za navdušence nad arhitekturo KODA-house-by-Kodasema-17 KODA: betonska mikro hiša, ki je lahko kadarkoli kjerkoli Arctic Bath: plavajoči hotel na Švedskem Arctic Bath: plavajoči hotel na Švedskem Lesena bivanjska samozadostna enota (OFIS arhitekti) Na Ljubljanskem gradu je zrasla tako čudovita hiška · · · · ·