Filmi, ki vas bodo ogreli za Noč čarovnic
Kulturni izbor · film

Potrebujete navdih za letošnji kostum za noč čarovnic? Tukaj je deset srhljivih filmov, ki so pravi navdih za vse, ki že komaj čakajo na 31. oktober …

Noč čarovnic je noč, ko ljubitelji grozljivk in vsega srhljivega pridejo na svoj račun. Da bo čakanje na 31. oktober hitreje minilo, smo pripravili seznam 10 srhljivk, s katerimi si lahko namesto ene noči “pričaramo” kar cel mesec groze, filmi pa so lahko tudi odličen navdih za letošnji grozljivi kostum …

PREBERITE ŠE: Napovednik: X-Files (2016)

1. Idila, 2015

Prva prava slovenska grozljivka in prejemnica štirih nagrad vesna nas popelje na idiličen travnik, kjer fotomodela Zino in Mio, vizažistko Dragico in fotografa Blitcza med fotografiranjem prekineta in grobo napadeta hribovca Francl in Vintlr. Nedolžno snemanje se tako spremeni v neusmiljen boj za preživetje, kakršnega na domačih tleh še ni bilo.

2. Omen 666 (The Omen), 2006

Mladi očka po smrti svojega novorojenca ženi prikrije resnico in dojenčka zamenja s posvojencem, okoli katerega se pozneje začno dogajati srhljive stvari, ki starša napeljejo na idejo, da je njun sin reinkarnacija samega hudiča …

3. Chucky se vrača (Seed of Chucky), 2004

Chucky je zlobna lutka, ki je na “delu” že več kot dve desetletji. Rdečelasi nepridiprav se je zapisal v zgodovino kultnih grozljivk in velja za grozljivko, ki jo je obvezno pogledati in ki je kot nalašč za pripravo na noč čarovnic.

4. Krik (Scream), 1996

1996 je bilo leto igralke Neve Campbell, saj je poleg glavne vloge v čarovniški srhljivki The Craft odigrala svojo najboljšo vlogo življenja – vlogo Sidney Prescott, tarčo zamaskiranega morilca Ghostfacea iz grozljivke Krik.

5. Čarovnica iz Blaira (The Blair Witch Project), 1999

“Najdeni” posnetki prikazujejo dokumentarec treh najstnikov, ki so se odpravili v gozd raziskat in posnet zgodbo o legendarni Čarovnici iz Blaira ter za vedno izginili …

6. Ameriški psiho (American Psycho), 2000

Ameriški psiho je film, poln grafičnih prizorov nasilja, posnet po romanu Breta Eastona Ellisa, ki je z zgodbo o navidezno popolnem serijskemu morilcu Patricku Batemanu šokiral javnost.

7. Brezglavi jezdec (Sleepy Hollow), 1999

Tim Burton, Johnny Depp in Christina Ricci so imena, ki prepričajo vsakega ljubitelja gotskega, temačnega in srhljivega. Napet in srhljiv film, posnet po klasičnem romanu Washingtona Irvinga Legenda o Speči dolini, je poln idej za fantastične grozljive kostume.

8. Carrie, 1976

Film Carrie velja za filmsko klasiko, ki – posneta po zgodbi Stephena Kinga in s fantastično Sissy Spacek v glavni vlogi – preprosto ne razočara in vedno znova nažene strah v kosti.

9. Carrie, 2013

Za dodaten navdih in morda malce bolj sodobno različico kostuma grozljive Carrie si oglejmo remake klasike, v katerem je pred nekaj leti blestela Chloë Grace Moretz.

10. A Girl Walks Home Alone at Night, 2014

Umetniška grozljivka, ki je bila letos deležna številnih pohval kritikov, pripoveduje o osamljeni vampirki (Sheila Vand), v razpadajočem iranskem mestu pobijajoče moške, ki ne spoštujejo žensk.

Dosjeji X Napovednik: X-Files (2016) Ronaldo (2015) Filmski napovednik: Ronaldo (2015) Film Deckument (2015) Premiera filma ‘Deckument, od rolke do skejta’ in pregledna razstava Film Heist (2015) Filmski napovednik: Heist (2015) · ·