Naoljene noge
V zraku · buzz buzz

Po spletu je zaokrožila nenavadna fotografija naoljenih nog, ki je v resnici odlična optična prevara. Preverite in povejte, kaj vidite vi.

To je fotografija Instagramove uporabnice Hunter Culverhouse, ki se je kot ogenj razširila po spletu.

Izjemna optična prevara

Kaj je na njej tako zelo posebnega? Optična prevara, ki jo je Hunter ustvarila povsem po naključju. Na svoji nogi je naključno nanesla nekaj bele barve, ki ji je ostala, na prvi pogled pa se zdi, kot da sta nogi temeljito naoljeni. Stvar je še toliko bolj zanimiva, ker se nogi zdita naoljeni, ko sliko vidimo na majhnem zaslonu, ko jo povečamo, pa optična prevara izgine.

PREBERITE ŠE: Optična iluzija sredi puščave

Tistim, ki naoljenih nog niste zaznali, vizualni receptorji delujejo tako dobro, da vas niti tako premetene iluzije ne preslepijo, trdijo strokovnjaki. Dodajajo še, da so tovrstni učinki odličen prikaz tega, kako vse, kar vidimo, nenehno predelujejo naši možgani. A tega ne opazimo, dokler se ne zapletemo v katero izmed iluzij. Zanimivo, kajne? In kaj ste videli vi? Belo barvo ali olje?

NE SPREGLEJTE: Podarjamo komplet ženskega spodnjega perila Lisca Selection


Duhovite ilustracije, ki povzamejo življenje deklet med dvajsetim in tridesetim letom. Duhovite ilustracije, ki povzamejo življenje deklet med dvajsetim in tridesetim letom Prvi vtis Kaj ljudje vedo o vas, še preden spregovorite z njimi? Najboljše optične iluzije za leto 2015. Best Illuison of The Year Contest 2015 – to so najboljše optične prevare leta Kdo objema koga na tej fotografiji? Kdo objema koga? Optična iluzija, ki razdvaja internet!