trident-iceni
Utrip mesta · mobilno

Britanski Trident je izdelal športnega kupeja, ki ponuja dih jemajoče zmogljivosti in porabi manj kot 3,5 litra goriva na 100 km.

Britanski Trident je mnenja, da prihodnost v razredu superšportnikov niso hibridi ali turbo tehnologija, temveč v dizelskih motorjih. Tako so sedaj predstavili inovativnega športnega kupeja, samosvoje oblike, ki združuje moderne in retro oblikovalske prijeme, pod pokrovom pa se vrti 6,6-litrski V8 dizelski motor.

Poleg tega je vozilo izredno lahke konstrukcije in ima posebni osem stopenjski avtomatski menjalnik, ki ima razmerja razporejena tako, da pri 115 km/h v najvišji prestavi vozi z le 980 vrtljaji na minuto. To pa pod črto pomeni izjemno ekonomičnost, saj znaša povprečna poraba 3,45 litra na 100 km, doseg z enim rezervoarjem pa presega 3.200 kilometrov.

Več fotografij dizelskega kupeja si oglejte v galeriji

Odpri galerijo
Rezvani-Beast-1 Športni kupe po imenu Rezvani Beast honda Kateri so najbolj zanesljivi avtomobili, ki vas ne bodo pustili na cedilu cover Novost na trgu: Kia sportageu namenila osvežitev in s tem nov zalet F-11 DS3 R3 – Slovenski motošport bogatejši za novega “velikega” igralca