Tvoje življenje se bo spremenilo: namesto ‘HVALA’ začni uporabljati ti dve besedi
V zraku · buzz buzz

Naslednjič, ko se boste komu želeli zahvaliti, razmislite, ali boste uporabili besedo HVALA.

Morda niste bili posebej pozorni, a ljudje uporabljajo HVALA kot mašilo, ko ne vedo, kaj bi rekli. Tudi če niso posebej hvaležni, rečejo HVALA. Ko bi se osebi radi resnično zahvalili, pa z besedo HVALA ne dosežejo namena. To lahko spremenite!

Kateri sta dve magični besedi, ki bi jih morali uporabljati namesto HVALA?

Hvaležen/-a sem! Francisco Gino in Adam Grant sta opravila eksperiment, v katerem sta analizirala dve skupini in njihovo prosocialno vedenje – prvi skupini prostovoljcev se nihče ni zahvalil za opravljeno delo, druga skupini pa je bilo rečeno: “Zelo sem hvaležen/-na za to, kar si naredil/-a.”

Rezultati so bili osupljivi: tisti ljudje, ki so prejeli pristno zahvalo, so bili bolj pripravljeni pomagati drugim (v smislu donacij), so bili motivirani in produktivnejši. Raziskovalca sta prav tako ugotovila, da lahko izražanje hvaležnosti na pravi način pomaga ljudem obvladovati stresne situacije, krepiti odnose in uživati v pozitivnih izkušnjah.

In zakaj sta magični besedi “HVALEŽEN/-NA SEM” tako močni?

Pomislite, kaj se zgodi, ko prejmete iskreno pohvalo. Pristno priznanje nagrajuje vaš trud in dosežke, krepi pozitivno vedenje, gradi samospoštovanje in zaupanje ter spodbuja motivacijo in navdušenje. Bolje se počutite glede vloženega truda.

Enako se zgodi, ko nekoga resnično pohvalite. Počutili se boste bolje, ker veste, da pohvala ni zgolj izrečena zato, ker bi jo morali izreči. Spremenili boste tudi življenje nekoga drugega.

Generična pohvala je lepa, a posebna pohvala je čudovita. Poskusite!


To se zgodi, ko barbike odstranijo ličila s svojega obraza. To se zgodi, ko barbike odstranijo ličila z obraza 7 znakov, da je tvoj dragi morda nesiguren vase. 7 znakov, da je tvoj dragi morda nesiguren vase 6 Instagram trenutkov z najboljšo prijateljico, ki jih morata doživeti vajinih 20. 6 Instagram trenutkov z najboljšo prijateljico, ki jih morata doživeti v vajinih 20. shutterstock_441644299 Takšna ženska lahko osvoji skoraj vsakega moškega ·