universal
V zraku · buzz buzz

Znanstveniki z ameriške univerze University of California so prišli do čudovitega odkritja, ki je lahko ključnega pomena za dolžino življenja naših staršev. Če želite, da bodo čim dlje živeli, potem morate z njimi preživeti čim več časa!

Osamljenost je povezana s hitrejšim staranjem in umiranjem. Raziskovalci z University of California so opazovali 1600 ljudi, starih okoli 71 let, in pri tem niso upoštevali zdravstvenega stanja niti socialnega dejavnika. Edina stvar, ki so jo opazovali, je bila stopnja osamljenosti.
Raziskava je potekala 6 let, tukaj pa so rezultati: 32 odstotkov ljudi v skupini, ki ni imela obiskov, je umrlo, medtem ko je iz skupine, ki je imela obiske, umrlo 14 odstotkov ljudi.

PREBERITE ŠE: Znanost razkrila prava leta za materinstvo

Ko se ljudje staramo, nam je komunikacija z družino in prijatelji pomembnejša. Starejši ljudje so namreč v nenehnem iskanju pogovora z nekom, saj imajo veliko povedati. Nihče si pa ne želi biti osamljen, še posebej v tem obdobju.
Ta študija kaže, kako pomembna je skrb za naše starše. Vsak izmed nas bi moral razmišljati o njih in z njimi preživeti vsaj nekaj minut na dan. S tem bomo namreč poskrbeli, da bodo z nami tako dolgo, kot bo to le mogoče!

sisters2 Kaj smo Slovenci najpogosteje kupovali v letu 2016? Samsung Indija Ta oglas za Samsung je že milijone ganil do solz – tudi tebe bo! Osupljiva dejstva o času, ki niso splošno znana Dunking Devils in Arsenal FC združili moči Dunking Devils zabijali z nogometaši Arsenala! · · · ·