MzEwNjY1Mg
V zraku · tehnologija · gadgeti

Podjetje Anki je najbolj znano po svoji liniji robotskih avtomobilov Overdrive. Širša javnost je proizvajalca tehnološke opreme prvič spoznala leta 2016, ko je lansiral robota Cozmo. S čim je navdušil tokrat?

Znanje, ki so ga zaposleni dobili pri prejšnjih projektih, je bilo v veliko pomoč pri ustvarjanju novega robota, ki so ga poimenovali Vector.

Naprava je namenjena domači rabi. Vector je sposoben prepoznavanja ljudi v svoji bližini, odzivanja na glasove in nastavljanja časovnikov. Hkrati bo uporabniku zaupal, kakšne so vremenske razmere, prav tako pa bo odgovoril na preprosta vprašanja.

Čeprav ima senzorje, ki mu omogočajo avtonomno premikanje, pa ne bo počistil vaših tal. Oblikovan je tako, da med uporabo sedi na mizi.

Mnogim robotom kritiki očitajo pomanjkanje človečnosti. Vector se v nasprotju z večino svojih sorodnikov lahko pohvali z radovednostjo, igrivostjo in prikupnostjo, zato je treba nanj gledati kot na hišnega ljubljenčka. Verjamemo, da vam bo hitro prirasel k srcu.

Projekt je mogoče podpreti na Kickstarterju. Vector bo vaš že za 199 dolarjev oziroma 172 evrov.

Galerija – Robot Anki Vector

Anki VectorOdpri galerijo

Aloft Aloft: zvočnik, ki zavzame tako malo prostora, da ga boste le stežka opazili GoCube GoCube: rubikova kocka, kakršne do zdaj še niste poznali Brikk: zlate Applove brezžične slušalke Apple x Brikk: najbolj luksuzne slušalke AirPods Samsung Galaxy Tab S4 Samsung Galaxy Tab S4: v ospredje postavlja produktivnost · · ·