Vulkanski krater Dallol v Danakilski depresiji v Etiopiji leži nekaj deset metrov pod nadmorsko višino.
Utrip mesta · destinacija

Narava je čudež in ničesar ne ustvari brez razloga. Zbrali smo veličastne pokrajine na Zemlji, za katere se na trenutek zdi, da jih lahko najdemo na nekem drugem planetu.

“Veličastne pokrajine nas na blag način prisilijo k temu, da se sprijaznimo z omejitvami, na katere bi se sicer v vsakdanjem življenju odzvali z jezo ali skrbmi. Ni samo narava ta, ki se nam noče ukloniti. Tudi človeško življenje je neobvladljivo, a morda nas prav širina naravnih prostranstev najlepše in najbolj spoštljivo opozarja na vse, kar nas presega. Če nekaj preživimo v njih, nam bodo morda pomagala lažje sprejeti prelomne, nedoumljive dogodke, ki nam grenijo življenje,” je čudovito ubesedil britanski avtor in televizijec Alain de Botton.

Tokrat vas v naši galeriji peljemo na vse konce sveta. Najprej na Madagaskar po prizor čudovitega Kamnitega gozda, nato v Brazilijo k stiku dveh voda v Amazonskem gozdu, pa do rumeno-zelenega vulkanskega kraterja Dallol v Etiopiji in v stožčasto pokrajino Kapadokija v Turčiji. In še marsikaj osupljivega boste videli. Oglejte si galerijo.

Galerija: Pokrajine na Zemlji, ki se zdijo neresnične

 

Kamniti gozd z rdeče cvetočim grmovjem, MadagaskarOdpri galerijo

top destinacije 2017 Lonely Planet izbral top destinacije za 2017 Bazen s steklenim dnom v hotelu Hubertus (Kronplatz, Italija). Previsni bazen s steklenim dnom hotela v Kronplatzu Haiti Najnevarnejše turistične destinacije 2017 najboljši butični hoteli na svetu Top 10: najboljši butični hoteli na svetu 2016 ·