Foto: Andrew Whyte
V zraku · buzz buzz

Fotografije malega lego fotografa so obkrožile svet, kot bi tlesknil s prsti, medtem ko je nenavadni avanturist za obisk znamenitosti in prekrasnih krajev potreboval 365 dni.

Le kako svet vidijo male lego figurice? Verjetno je še večji, hitrejši, bolj dinamičen, vsekakor pa poln pustolovščin in avantur, o katerih mi lahko le sanjamo. Pogumni legograf se je z Andrewom Whyteom podal na potovanje po Veliki Britaniji in svetu, kjer sta skupaj v objektiv ujela 365 fotografij.

Toliko dni je namreč štel Whyteov projekt The Legographer, ki je povsem preprost. Ko je na poti naletel na čudovito lokacijo, je svojega malega pustolovca postavil na sceno in klik – naredil posnetek. Dan za dnem. 365 dni v letu. Za nepozabne spomine in utrinke se je Whyte odločil uporabiti kar svoj mobilni telefon, saj bi bilo fotografiranje s profesionalno fotografsko opremo veliko bolj zamudno in manj udobno. Whyte, ki se je sicer posvetil nočnemu fotografiranju z dlje časa odprtim zaklopom, je na svojem blogu še zapisal, da se je neznansko zabaval, ko se je “zatopil v svet avantur in občasnih nezgod figurice fotografa”.

Kaj vse sta z malim avanturistom doživela, si lahko ogledate v galeriji.

Odpri galerijo

Coca-Cola s ščitom proti zlu družbenih omrežij cover Najbolj iskreni trenutki ujeti s fotoaparatom Neustrašna Vladim Makhorov in Vitality Raskalov sta splezala na drugo najvišjo stavbo na svetu in pri tem posnela nekaj osupljivih fotografij. Neustrašni dvojec splezal na drugo najvišjo stavbo na svetu 100 legendarnih osebnosti, ki predstavljajo definicijo “kula” · · · ·