Majica Virtuali-Tee
V zraku · tehnologija

Virtuali-Tee je majica, ki omogoča navidezni vpogled v človeško telo in je verjetno najboljši učni pripomoček za učenje anatomije človeka. V kombinaciji z mobilno aplikacijo na pametnem telefonu ali tablici omogoča teleportacijo v notranjost človeškega telesa. Majico lahko naročite na Kickstarterju, kjer ekipa pod imenom Curiscope zbira sredstva za dokončanje razvoja.

Majica Virtuali-Tee na videz ni nič kaj drugačna od druge kratke majice. V resnici pa gre za izjemen učni pripomoček, ki v kombinaciji s pametnim telefonom/tablico postane nekakšen portal v človeško telo in omogoča najbolj nazoren in plastičen vpogled v človeško telo (takoj za tistim na medicinski fakulteti oz. za operacijsko mizo).

Motiv na majici ni naključje, ampak jezik, ki ga zna prebrati mobilna aplikacija. Zaslon tedaj postane okvir, v katerem se izrisujejo organi nosilca majice. V kombinaciji z očali za virtualno resničnost človek dobi občutek, da se dobesedno sprehaja po njegovem drobovju.

PREBERITE ŠE: Boston Dynamics Atlas: spoznajte bodoče prebivalce Zemlje

Tehnologija majice Virtuali-Tee ima izjemen potencial. Mladi imajo namreč danes telefone ”prišite” na dlani, s tovrstno inovacijo pa bi lahko ure biologije, kemije, fizike … postale precej zabavnejše. Ekipa Curiscope, ki stoji za majico Virtuali-Tee, na Kickstarterju trenutno zbira finančna sredstva, da bi lahko razvoj pripeljala do konca.

Majica Virtuali-Tee ponuja vpogled v anatomijo človekaOdpri galerijo
Google PlaNet Google zdaj sam prepozna kraj na fotografiji! static.bikini.com Kako očistiti slušalke, če jih uporabljate vsak dan Pisarniški pripomočki in tehnologija iz sedemdesetih, ki se je poslužujemo še danes. Pisarniški pripomočki in naprave iz 70′, ki jih uporabljamo še danes Humanoidni robot Atlas Boston Dynamics Atlas: spoznajte bodoče prebivalce Zemlje · ·