Vision Mercedes-Maybach 6
Utrip mesta · mobilno

Mercedese je v kalifornijskem Pebble Beachu na srečanju prestižnih in elegantnih starodobnikov Pebble Beach Concours d’Eleganc 2016 razkril atraktivno študijo Vision Mercedes-Maybach 6, šestmetrski kupe, za katerim stoji oblikovalska ekipa, zbrana okoli Roberta Lešnika, in ki popolnoma zasenči Mercedesov S kupe.

Serijski model, ki bo izšel iz študije Vision Mercedes-Maybach 6 – ta razkriva oblikovalske smernice prihodnjih modelov znamke –, bo neposreden tekmec modela Rolls-Royce Wraith (ta je v lastništvu BMW-ja), na trg pa naj bi prispel leta 2017. Zanj bo treba odšteti okoli 300 tisoč evrov.

Našobljen zadek, podolgovate in ozke luči, dolga krilna vrata, velikanska kolesa in kot jezik Gena Simmonsa dolg pokrov avtomobila dajejo bodočemu Maybachu, ki je kljub šestim metrom dolžine še vedno ”samo” kupe, futuristične nastavke (rahlo spominja na model GT-S).

Tudi notranjost prehiteva čas. Sedeži so nenavadne oblike, armaturna plošča pa daleč od tega, kar smo bili vajen do zdaj ali kar ponuja limuzina Mercedes-Maybach S600, ki je popolno nasprotje študije. Vse upravljamo prek dotika, vetrobransko steklo pa je pravzaprav en velik zaslon na dotik, prav tako se projekcijski zaslon nadaljuje na vratnih oblogah.

PREBERITE ŠE: Mercedes-AMG GT R: drugi vozniki bodo zeleni od zavisti!

Vision Mercedes-Maybach 6 med vožnjo spremlja tudi fizično stanje voznika. Kromirana reža za pretok zraka spredaj daje vozilu vpadljiv videz. Vzvratna ogledala niso več takšna, kot so bila, odkar pomnimo. Stekel ni več, tu so zdaj kamere (Japonci so že prižgali zeleno luč tovrstni tehnologiji), zato vzvratni ogledali komajda opazimo, saj sta zaradi nove tehnologije precej ”skočili skupaj”. Študija se ponaša z dolgo medosno razdaljo, ki je sicer značilna za prestižna vozila.

Vision Mercedes-Maybach 6:

Vision Mercedes-Maybach 6Odpri galerijo
Vodno plovilo Glider Yachts SS18 Glider Yachts Super Sports (SS 18): luksuzni gliser na hoduljah E-skiro CityGo Urban CityGo Urban: e-skiro, ukrojen za prevoz na delo in letanje po opravkih Kipec Spirit of Ecstasy Rolls-Royce je poskrbel, da je kipec Spirit of Ecstasy nemogoče ukrasti [video] Menjava gum na avtomobilu Kako zamenjati kolo na avtomobilu – vodič za ženske · · · · · ·