MV5BYjA4ZjY5NTAtN2VjYy00Y2VlLWFlNmEtYzU4MWM1MGQwZDIxXkEyXkFqcGdeQXVyNTI4ODg2Mjc@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_
Kulturni izbor · film

Kljub vseprisotnim paparacem Blake Lively uspeva večji del zasebnega življenja ohranjati zase. “Moja anonimnost je nekaj, kar zelo cenim,” je dejala leta 2010. “Želja biti igralec in želja biti slaven sta dve ločeni stvari.” Od takrat se je 31-letna igralka poročila z moškim svojih sanj, rodila dve čudoviti hčerki (Inez in James) ter posnela več filmov (Nevarnost iz globine, Milo za drago, Brezčasna Adaline …). Česa pa o postavni lepotici še ne veš?

1. Livelyjeva je Martho Stewart označila za svojega “idola” in dejala, da je bila za njeno poroko z Reynoldsom leta 2012 kot dobra vila. “Najina poroka je postajala katastrofa in nisva vedela, kaj narediti, zato sva poklicala Martho! Ta je rekla: ‘Ne skrbi, bom uredila.’ Poslala nama je ekipo, ki naju je rešila,” je povedala Blake. “Nato je poklica svoje prijatelje, ki imajo hišo v Južni Karolini in nam tako pripravila najbolj čudovite počitnice.”

2. Medtem ko je odrasla v igralski družini, je sanjala, da bo študirala na Stanfordu, ne pa postala igralka. Njena mati jo je odlično izobrazila in jo tako vpisala v prvi razred tri leta prezgodaj. “Moja mama jim je rekla, da sem stara 6 let, saj sem bila zelo visoka,” pravi Livelyjeva. Počasi je začela slediti družinskim stopinjam in se tako potegovala za vlogo Natalie Hillard v filmu Očka v krilu, ki pa jo je na koncu dobila Mara Wilson. Njen brat Eric je tisti, ki jo je prepričal za avdicijo, ki ji je nato prinesla prelomno vlogo v filmu Poletje odraščanja (2005). Brat jo je prepričal na potovanju v tujini. “Sredi mojega drugega letnika se je določil, da moram bolje poznati kulturo in me tako za dva meseca odpeljal po Evropi,” je Blake povedala leta 2006. “Posedel me je in rekel: ‘Kaj boš naredila s svojim življenjem?’ Takrat sem bila stara 15 let. Tako sem morala narediti grafikon stvari, ki bi lahko delala, in nič od tega me ni zanimalo … zato sem šla na avdicijo – da bi mu ugodila.”

3. Po vlogi v filmu Poletje odraščanja so se začeli oglašati njeni oboževalci, ki so želeli, da v seriji Opravljivka dobi vlogo Serene van der Woodsen. Zgodba gre nekako takole: oboževalci Poletja odraščanja so objavili več sporočil na spletu, ta pa so pritegnila pozornost režiserja Davida Rapaporta. “V tistem času ni bilo Len Dunhams ali Zooey Deschanels – šlo je za lepoto in glamur, a hkrati dostopnost, in Blake je bila “it” dekle,” je Rapaport povedal leta 2015. “Bal sem se, da je ne bomo dobili ali pa da je gledalci ne bodo imeli radi, iskreno povedano je ta oddaja živela in umrla na njenem liku.” Producenti so bili mnenja, da je Lively preveč “sončna in kalifornijska”, da bi lahko igrala vlogo debitantke na Upper East Sidu. Za drugo avdicijo si je Blake zravnala lase in dobila službo. Toda drame z lasmi se tukaj še ne končajo. Ker je Blake dobila vlogo, si je morala Leighton Meester, naravna blondinka, za svojo avdicijo za vlogo Blair Waldorf lase pobarvati v temno rjavo barvo. Livelyjeva je sprva oklevala s pogodbo za serijo in s dolgoročno zavezo, a si je hitro premislila, ko so ji ustvarjalci serije povedali, kakšno zavidljivo garderobo bo imela Serena. “Mislim, da je bila vaba za Blake priložnost za takšno garderobo,” je dejal izvršni producent Josh Schwartz. “Bila je nekako takole: ‘Čakaj, čakaj, prosite me, da se preselim v New York in nosim najbolj neverjetna oblačila, od katerih lahko nekatera tudi zadržim zase?!’”

4. Kljub vlogam party deklet v filmih, kot sta Mesto (2010) in Divjaki (2012), je Lively za Vogue povedala, da v življenju še ni spila kozarčka alkohola. Je pa prekršila zakon: tihotapi začimbe iz drugih držav in jih skriva v plišaste medvedke. “Vedno potujem in se takoj navdušim, ko najdem novo začimbo ali novo omako,” je nekoč dejala Blake. “To je absolutna norost, ampak nekoč sem želela omako iz New Orleansa, in mi je niso poslali, ker je ni odobril FDA (Uprava ZDA za hrano in zdravila). Poklicala sem restavracijo in rekla: ‘Lahko kupite medvedka, ga odprete, vanj položite omako in mi jo pošljete?’ In oni so odgovorili: ‘Ne, nismo kartel, ne bomo vam poslali naše omake iz sladkega krompirja v medvedku.’”

5. Blake je zelo tekmovalna v igri Guitar Hero, njena spretnost pa je bila celo zapisana predstavljena v eni izmed epizod prve sezone Opravljivke. Dve leti preden je spoznala svojega moža, Ryana Reynoldsa, na snemanju filma Zelena svetilka, je razkrila, da išče romantičnega partnerja, ki bo delil njeno ljubezen do videoigre: “Če lahko moški igra Guitar Hero z mano, sedi doma, gleda Food Network in z mano prebira revije, potem je to dobro. Mislim, da ni veliko fantov, ki bi jim bilo to zabavno. Veliko zahtevam.” Leta 2014 je Blake povedala, da tekmuje v prostem času. “Hodim na turnirje v Brooklyn in si telo zapolnim z začasnimi tetovažami, da sem videti kot rock zvezda. Ne, ker SEM rock zvezda. Enkrat sem se uvrstila v polfinale, ampak na žalost niso podeljevali točk za stil.”

057_0860_trm_v073_1056 Vsi smo si jih ogledali: 5+ zakon filmov, ki so bili finančni polom bob-carol-ted-alice-1200-1200-675-675-crop-000000 Quentin Tarantino je IZBRAL: 10 filmov, ki si jih moraš ogledati pred Bilo je nekoč … v Hollywoodu MV5BMTUwNzY4ODY3OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDc4MzA4MTI@._V1_ Najboljši filmi Quentina Tarantina: od Steklih psov do Podlih osem filmi avgust Avgustovske filmske poslastice: prihaja Tarantinova mojstrovina Bilo je nekoč … v Hollywoodu ·