Volkswagen up! GTI
Utrip mesta · mobilno

Pisalo se je leto 1976 in svet je spoznal prvega tako imenovanega ”hot hatcha”, Golfa GTI. Vse, kar je sledilo po tem, je seveda zgodovina, ostaja pa dejstvo, da so v teh štirih desetletjih avtomobili zrasli in prevozili dolgo pot proti napredku. In tako je tudi za dedka Golfa GTI prišel dan, da spozna svojega pravkar rojenega in nekajkratnega pravnuka z imenom Volkswagen up! GTI.

Malčka poganja litrski TSI agregat s 85 kW (115 KM) moči. Slednje se ne sliši veliko, a ob upoštevanju, da ima up! samo 997 kilogramov, se to naše mnenje kar hitro spremeni. V primerjavi z vnukom ima dedek 5 konjskih moči manj in je za 187 kilogramov lažji.

Kljub tej razliki se seniorju že krepko pozna, da je v letih, saj ima up! GTI za 15 km/h višjo končno hitrost (197 km/h), je varnejši, zaradi kratke medosne razdalje pa tudi zabavnejši. Prva testiranja so pokazala, da je dedek svoje dolgoletne izkušnje odlično prenesel na potomca, up!-u pa bo tak pedigre na široko odprl vrata v svet GTI-jev. Malček se trenutno še nahaja v »porodnišnici« sredi Wolfsburga in se bo po vseh pričakovanjih pridružil družini na začetku prihodnjega leta.

Galerija slik: Volkswagen up! GTI

Volkswagen up! GTIOdpri galerijo
OtterBox Venture Hladilna skrinja OtterBox Venture – ”must have” za izletnike Z modelom X16 bo zaigral tudi kapetan NK Maribor Marcos Tavares_ Adidas ACE 17 PURECONTROL: kopačke tudi za igranje na ulici shutterstock_533931292 Najboljši pripomočki za britje in popolno brado Kakšna sončna očala so najbolj primerna za tvojo brado in brke? Kakšna sončna očala se najbolj ujemajo z izbiro brkov in brade?