ezgif.com-webp-to-jpg (3)
V zraku · dizajn

Oblikovalec Pierpaolo Lazzarini je javnosti razkril načrte za Wayaland, novodobno mesto iz sestavljivih in okolju prijaznih piramid, ki plavajo na vodi. Ljudem želi ponuditi izkušnjo, kakršne doslej še ni bilo mogoče doživeti.

V sklopu mesta na vodi bodo hoteli, trgovine, kopališča, telovadnice, bari in kinodvorane. Projekt je ekološko usmerjen, saj bo energija, ki se bo porabljala v Wayalandu, pridobljena izključno iz obnovljivih virov energije, in sicer vode in sonca.

Glavna piramida se bo razprostirala na površini 3000 kvadratnih metrov. Del njene ogromne kletne etaže bo pristanišče za plovila z recepcijo. Pod gladino vode bo mogoče najti generatorje in obrate za pridobivanje energije.

Objekti bodo skupno ponujali 10 nadstropnih etaž s površino 6500 kvadratnih metrov. Najvišja piramida bo dosegla višino 30 metrov nad gladino morja.

Lazzarini želi sredstva za gradnjo prve dvonadstropne piramide pridobiti tako, da bo ponudil možnost predhodne rezervacije sobe v hotelu za leto 2022. Cena preživete noči v Wayalandu je 1000 evrov, za dokončanje prve piramide pa je potrebnih 350.000 evrov. Vsak posameznik, ki se bo odločil, da projektu nameni nekaj premoženja, bo uradno postal državljan Wayalanda. Prejel bo celo poseben potni list.

Galerija – Wayaland

WayalandOdpri galerijo
ezgif.com-webp-to-jpg (16) Sky-Pod: viseči šotor za pajka v tebi Relaxation hoodie v roza barvi. Relaxation Hoodie je prva jopa, ki vas bo samodejno sprostila ƒlƒIƒŒƒXƒg‚m‚w Cena pametne straniščne školjke, ki vas sama očisti, vas bo sezula Floating+island Zasebni otok, ki ga lahko imaš tudi ti · · · · ·