Namizne svetilke What We Do Counts
Utrip mesta · dom

”Kar počnemo, šteje.” Pa tudi če je to ustvarjanje komičnih namiznih svetilk. Svetilke What We Do Counts pa niso same sebi namen saj poleg funkcionalnosti nosijo pomembno sporočil, komične pa niso zaradi svoje smešne pojave, ampak ker posnemajo videz tekstovnega oblačka iz stripov. Pod njih se ni podpisal risar, pač pa nemški industrijski oblikovalec Ingo Maurere, ki je zadnja štiri desetletja svojega življenje posvetil ustvarjanju svetil in drugih svetlobnih teles.

Ingo Maurere je znan po svojih ”komičnih” vložki, ko gre za svetila, a namizne svetilke What We Do Counts so verjetno njegove najbolj komične do sedaj. Ne nujno v smislu, da vzbujajo smeh, ampak ker črpajo navdih iz stripov oz. tekstovnih oblačkov. Nanje lahko gledamo kot na umetniško delo in kot na povsem funkcionalen kos pohištvene opreme.

PREBERITE ŠE: Baymax – namizna svetilka iz animiranega filma Veličastnih 6

Maurere nas sicer vsako leto preseneti z novo serijo kreacij luči in za 2015 je poleg omenjene komične luči v obliki stripovskega oblačka z napisom ”What We Do Counts” (”Kar počnemo, šteje”), predstavil še namizne svetilke ”I Ricchi Poveri – Monument for a Bulb”, ”Lucellino” in ”Walking Bulb”.

Namizne svetilke What We Do CountsOdpri galerijo
Ogledalo Dome Minimalistično dizajnersko ogledalo Dome photo-original iscream iScream – slovenski pametni aparat za sladoled je na Kickstarterju prava senzacija Samozalivalni lonček za zelišča Verdure Verdure – samozalivalni lonček za gojenje zelišč doma Katera sobna rastlina je prava izbira za vaš prostor? Preverite, katere sobne rastline so primerne za vaš dom · · ·