Workhorse W-15
Utrip mesta · mobilno

O električnem pogonu danes razmišlja pravzaprav vsak proizvajalec avtomobilov. In tudi zato se zdi logično, da se pojavi proizvajalec, ki je specializiran le za izdelavo pick-up vozil na električen pogon. Pozdravimo novo avtomobilsko znamko – Workhorse.

Workhorse Electric Pickup Truck je ekološka alternativa vašemu povprečnemu delovnemu vozilu oziroma pick-upu. Opremljen z baterijami Panasonic lahko iz električnih motorjev iztisne 460 konjskih moči, ki jih prenaša na vsa 4 kolesa (pogon 4 x 4). Tako od 0 do 100 km/h pospeši v pičlih 5,5 sekunde. Doseg baterije zadošča za nekaj čez 120 kilometrov, potem pa v akcijo stopi generator, ki proizvaja elektriko iz motorja za notranje zgorevanje.

Podobne tehnologije smo že videli v nekaterih avtomobilih, kot sta Fisker Karma in Chevy Volt (Opel Ampera). In zato se doseg tega avtomobila brez polnjenja poveča na več kot 380 kilometrov. Velika in močna baterija omogoča, da je tovornjak neke vrste velika akumulatorska postaja, na katero se lahko priključi različne delovne stroje. Zanimiva je tudi nosilnost avtomobila, ki prav nič ne zaostaja za podobnimi klasičnimi pick-upi in znaša dobro tono.

Kot se za električno vozilo spodobi v notranjosti kraljujejo vsi dobro znani asistenčni sistemi za voznika. Pričaka pa nas izjemno sodobno in minimalistično delovno okolje.

Galerija slik: Workhorse W-15

Workhorse W-15Odpri galerijo
volvo-xc60-safety (1) 6 varnostnih sistemov, ki rešujejo življenja in jih mora imeti tvoj novi avtomobil G-Klasse, (W463), 2017  - Sondermodelle Mercedes-AMG G65 Exclusive Edition – v bistvu kar najdražji Mercedes ta hip cover-autohome AUTOHOME – Safari strešni šotor za MINI Countrymana cover-aston-martin Zakaj je Aston Martin priredil ples, vreden kar 83 milijonov dolarjev? ·