Zakaj bi morali spati goli?
V zraku · buzz buzz

Spati gol, oblečen ali napol oblečen, to je zdaj vprašanje! Kaj mislite, katera izmed naštetih možnosti je najboljša za zdravje? Spodaj preberite tri dobre razloge, zakaj bi morali spati goli.

Zakaj bi morali spati goli?

Zagotavljanje boljšega spanca

Shawn Stevenson, avtor knjižne uspešnice Spite pametneje, pravi, da je pomembno ohladiti naše telo med spanjem. To naj bi pomagalo pri zniževanju krvnega pritiska in aktiviranju dobrega počitka ter parasimpatičnega živčnega sistema. Če že morate spati oblečeni, Stevenson predlaga, da izberete pižamo iz lahkih, enostavnih in ohlapnih materialov.

Proces termoregulacije

Če spite goli, veliko pripomorete k uravnavanju telesne temperature. Koža deluje v skladu s telesom in ga po potrebi ohlaja, da lažje utonete v miren spanec.

PREBERITE ŠE: 6 navad, s katerimi škodite svojemu računalniku

S partnerjem se boste bolje razumeli

Theresa Fisher, urednica znanosti pri Van Winkle, ravno tako podpira to, da človek spi nag. Neka raziskava, ki so jo izvedli v Angliji, je celo pokazala, da so tisti pari, ki spijo neoblečeni, bolj zadovoljni v svojem zakonu. Najbolj so menda negodovali tisti, ki spijo v »pajacovskih« pižamah.

Čarovniški trik Najboljši ulični čarovniški trik, ki ste ga kdaj videli! BTC Izziv V treh mesecih do popolne postave za poletje Bunderla_2016 0038 Postani Ni panike obraz Napačne napovedi Napovedi tehnoloških vizionarjev, ki so se izkazale za popolnoma napačne