stockings1
Utrip mesta · moda · ženska moda

Najlonke oziroma hlačne nogavice niso narejene za to, da trajajo. Kljub temu obstaja trik, s katerim bodo zdržale precej dlje kot običajno. Sezona nošenja najlonk se je medtem že začela, in da ti prihranimo nejevoljo in bentenje, ko se ti strgajo že pri prvem nošenju, bomo izdali preprost trik, s katerim jih boš naredila obstojnejše. Če prebereš zdaj*, pa ti povemo še, kaj moraš storiti, ko pride do neizogibnega, in kako preprečiš nadaljnje trganje.

Zakaj dajejo ženske najlonke v zamrzovalnik in zakaj ta nasvet krvavo potrebuješ? Ženske to počnejo zato, ker s tem najlonkam podaljšajo življenjsko dobo (zaradi tega bodo zdržale tudi dvakrat dlje), krvavo pa ta nasvet potrebuješ zato, ker vemo, kako frustrirajoče je, ko se ti strgajo v najbolj nepravem trenutku (jasno tedaj s seboj nimaš rezervnih). In kaj moraš storiti, če želiš imeti celo jesen cele najlonke? Zamrzni jih čez noč.

PREBERITE ŠE: Barve in stili manikure ženskih nohtov za jesen 2015

Tako kot hrani tudi najlonkam zamrzovalnik namreč razpotegne življenjsko dobo, seveda nekoliko drugače. A samo en način zamrzovanja je pravilen. Kateri? Ko naslednjič kupiš nove najlonke (nove je pogoj!), jih, še preden jih prvič oblečeš, pristavi pod vodo, da se navlažijo (iztisni presežek). Nato jih pospravi v plastično vrečko in čez noč pusti v zamrzovalniku. Naslednji dan jih vzemi ven, da se odtajajo in posušijo na sobni temperaturi. In že so pripravljene na nošenje. Kaj je fora? Hladen zrak okrepi vlakna najlonk, ki posledično postanejo bolj ”odporne” proti raztrganinam. Čeprav s tem zdravimo vzroke, ne simptomov, pa veš, da prej ali slej nastopi tudi tisti usodni trenutek. ”Gašenja požara” se lotiš s prosojnim (!) lakom za nohte. Kanček ga naneseš na oba konca luknjice, to pa bo preprečilo nadaljnje trganje. In četudi uporabiš metodo zamrzovanja, ti predlagamo, da ta ”gasilni aparat” za luknjice vedno nosiš v torbici, če tam že nimaš rezervnih najlonk.

*kadarkoli, pravzaprav ☺

Chanel - trendi ličenja pomlad-poletje 2016 Kakšne smernice ličenja za pomlad/poletje 2016 napoveduje Chanel? Kolekcija nakita "Autodiscipline" Kolekcija Autodiscipline: je to nov način nošenja nakita? Chanel 5 zanimivih dejstev o Chanelu, ki jih še niste vedeli Chanel pomlad-poletje 2016 Potujmo v slogu – Chanelovi modni dodatki pomlad/poletje 2016 · ·