Knjigarna Zhongshuge-Hangzhou
Utrip mesta · arhitektura

V mestu Hangzhou na Kitajskem se je nedavno odprla knjigarna Zhongshuge-Hangzhou, kakršne svet še ni videl! Zaradi zrcalnega stropa se zdi, da se knjigarna nikoli ne konča!

Knjigarno Zhongshuge-Hangzhou v kitajskem mestu Hangzhou, za katero se zdi, da nima konca, je načrtoval pekinški studio XL-Muse. Poleg knjižnih polic in knjig je polna ogledal, ki vizualno razširijo prostor in ustvarjajo neverjetno izkušnjo, ki jo lahko enačimo z izkušnjo atrakcij v zabaviščnem parku.

PREBERITE ŠE: Gromozansko stopnišče sredi Rotterdama

Ne le zrcalni strop, navdušijo tudi drugi elementi knjigarne. Nenavadna sedala, nenavadne knjižne police, da o nenavadni ovalni sobi v slogu amfiteatra, namenjeni branju, niti ne govorimo. Vse skupaj zaokroža osvetlitev, ki nudi dovolj svetlobe za branje, istočasno pa je izjemno intimna.

Knjigarna, kot je svet še ni videl.Odpri galerijo
Monumentalne stopnice sredi Rotterdama Gromozansko stopnišče sredi Rotterdama Vrtljiva hiša 359 359 – hiša, ki se obrača ”po” soncu Hosekra odpira glamurozen kamp na slovensko-hrvaški meji Hosekra: Kamp prihodnosti za petične goste na slovenski meji Nadaljši tobogan na svetu London dobiva najdaljši tobogan na svetu! ·