For at tilberede glutenfri nytårs chokoladekager behøver vi ikke specielle ingredienser, såsom glutenfrit mel, da alle de nødvendige ingredienser kan findes i et fuldt udstyret spisekammer.
Hrustljavi čokoladni piškoti, ki ne vsebujejo moke in mlečnih izdelkov bodo zadovoljili vse strastne čokaholike. Še posebej pa jih bodo veseli vsi, ki se morajo izogibati glutenu.
Ingredienser:
- 200 g malede hasselnødder
- 100 g malede mandler
- 250 g rozin
- 200 g mørk chokolade
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja v prahu
- 3 skeer sukker
- 4 æg
- knivspids salt
- sok polovice pomaranče
Behandle:
Rozine očistimo in za približno 10 minut namočimo v soku polovice pomaranče. Temno čokolado zmeljemo in jo dodamo v skledo z rozinami. Dodamo tudi mlete lešnike, mandlje, sladkor, sol, vanilijev sladkor in 4 jajca. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko testo. Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pekač z žlico polagamo enako velike kupčke mase. Piškote pečemo približno 10 minut.