fbpx

Dacia MANIFESTO: električni laboratorij prihodnost

Takšna je prihodnost Dacia

Foto: Dacia

Romunska blagovna znamka avtomobilov proizvaja gospodarska vozila od sredine 60-ih. Tudi zato nas Manifesto ne preseneča, saj je znamka, ki jo je Renault kupil leta 1999, je pred kratkim začela napredovati tako v stilu kot vsebini. In predstavljati vse bolj zanimive produkte.

Dacia je predstavila konceptno vozilo MANIFESTO, ki je morda njen največji korak naprej v smislu inovacij doslej. Sami ga imenujejo kar laboratorij. MANIFESTO, ki je električni terenec, opremljen z nekaj zanimivimi inovacijami, ki bi lahko zelo spremenile vlogo podjetja v avtomobilski industriji. Prva stvar, ki jo boste opazili na vozilu, razen geometrijske oblike, je pomanjkanje vrat, oken in vetrobranskih stekel. Slednje naj bi vozniku in sopotnikom omogočilo vstop v naravno okolje. Posebne in inovativne pa so tudi brezzračne pnevmatike, ki so odporne na predrtje za terensko zanesljivost in dolgo življenjsko dobo.

Foto: Dacia

Poudarki v sami notranjosti vključujejo armaturno ploščo z vgrajenim zaslonom, ki se integrirata z vašo osebno pametno napravo. Zahvaljujoč modularni funkciji YouClip je na voljo tudi dovolj prostora za dodatno opremo. Celotna notranjost avtomobila se lahko očisti “z vodnim curkom”, kar utrjuje njegovo namenjenost terenu. Temu služijo tudi odstranljive sedežne prevleke suhe, jih je mogoče spremeniti v spalne vreče. Kot korak k trajnosti je Dacia velik del notranjosti izdelala iz reciklirane plastike in naravnih materialov, kot je pluta.

Foto: Dacia

Strešni prtljažnik lahko “prenaša” vse vrste tovora, saj se nosilci lahko spreminjajo v različne konfiguracije. Dacia se je že dvignila nad ostale z inovativnimi modularnimi strešnimi nosilci Sandero Stepway in Jogger, ki bodo kmalu na voljo v Dusterju. Ta multifunkcionalnost je nadvse zaželena.


Koncept Dacia MANIFESTO je le koncept. Temveč bo s svojo tehnologijo in zmogljivostmi navdihoval prihodnje modele podjetja. Avto bo predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu v oktobru.

Dodatne Informacije

dacia.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!