Im Herbst tauchen wieder Pilze auf unserem Teller auf und in Form von Pilzpfannkuchen leckt sich die ganze Familie die Finger. Pilze enthalten viele Vitamine und sind äußerst gesundheitsfördernd, aber sagen Sie das nicht Kindern, denn Pfannkuchen sind für sie eine Belohnung, nicht „Karotten und Brokkoli“.
Preprost recept za gobove palačinke je obrok za vso družino in pomeni malce drugačno uporabo gob v kuhinji, kot ste je vajeni. Poskusite etwas Neues in presenetite zbrane z drugačnimi palačinkami, palačinkami iz gob.
Sestavine za gobove palačinke:
- 4 Eier
- 500 g svežih gob
- 1 Zwiebel
- Mehl
- 2 ali 3 stroki česna
- 1 žlica majarona
- 1/2 žličke mlete kumine
- Öl zum braten
- Salz und Pfeffer
Vorbereitung
Potem ko gobe dobro očistite, jih na drobno sesekljajte in stresite v posodo. Dodajte jim jajca in sesekljano čebulo, nato pa zmečkajte česen in ga dodajte k masi. To začinite s soljo, poprom, majaronom in kumino, moke pa dodajte toliko, da masa ne bo preveč tekoča. Biti mora gostejša od mase za klasične palačinke. Kar sledi, je enako peki palačink. Na ponvi segrejte olje in na njej specite palačinke v obliki krompirjevih polpetov. In to je to. Ob palačinkah se priležeta kisla smetana in sveža zelenjava, v maso pa lahko vmešate tudi koruzo, grah …