13. Festival gorniškega filma 2019: težko pričakovan film Free Solo na treh prizoriščih.
18. feb
V zraku · dan za

Gore, narava in pustolovščine kar kličejo po festivalu gorniškega filma, ki bo svojo trinajsto izvedbo začel v velikem slogu – s projekcijo najbolj zaželenega filma letošnjega leta, Free Solo, na treh prizoriščih hkrati, v Ljubljani, Celju in Radovljici. V teh treh krajih in še v Domžalah si bodo obiskovalci lahko ogledali 32 filmov o alpinizmu, plezanju, avanturi, gorski naravi in kulturi, v Ljubljani se zvrsti še šest predavanj, predstavitev knjige in okrogla miza.

do
Cankarjev dom, Mestni kino Domžale, Mestni kino Metrpol v Celju in Linhartova dvorana v Radovljici
Festival gorniškega filma
od 5 €
Dogodek na Facebooku

Najbolj uveljavljeni slovenski gorniški festival tudi letos gledalcem prinaša 32 filmov z vseh koncev sveta v štirih kategorijah: alpinizem, plezanje, gorska narava in kultura ter gore, šport in avantura.

V Cankarjevem domu v Ljubljani, Mestnem kinu Domžale, Mestnem kinu Metropol v Celju in Linhartovi dvorani v Radovljici se med 18. in 24. februarjem obeta ves teden navdihujočih zgodb karizmatičnih posameznikov.

Letošnji festivalski program je najbogatejši doslej, saj še nikoli ni bilo na ogled toliko celovečernih filmov, prav tako bo letos slovensko občinstvo razveselilo največ slovenskih predavateljev, kot so Andrej Štremfelj, Aleš Česen in Luka Stražar ter drugi. Festival gorniškega filma 2019 bodo popestrili tudi tuji predavatelji.

Prvič v zgodovini se bo Festival gorniškega filma 2019 začel z istim filmom na treh različnih prizoriščih ‒ Free Solo, najtežje pričakovana filmska zgodba letošnjega leta, je intimen in brezkompromisen portret Američana Alexa Honnolda, ki je junija 2017 v steni El Capitana prosto in brez varovanja v 3 urah in 56 minutah preplezal znamenito smer Freerider, kar je eden največjih plezalnih dosežkov vseh časov.

Na 13. Festivalu gorniškega filma 2019 bo na ogled vrsta najnovejših gorniških filmov, med tem je pet zgodb slovenskih ustvarjalcev. Fimi se bodo potegovali za nagrade, ocenjevala pa jih bo mednarodna strokovna žirija.

Cena posameznih sklopov filmov in predavanj na vseh prizoriščih je 6 evrov, za projekcije in predavanja ob 16. uri 5 evrov. Okrogla miza Komisije za alpinizem PZS o problematiki vrtanja v gorah, je brezplačna, le prevzeti morate vstopnice.


6. Salon penečih vin Ljubljana 2019: vino in dobra hrana na novi lokaciji 15. februar, 2019 6. Salon penečih vin Ljubljana 2019: vino, dobra hrana in zabava _MG_1968 30. januar, 2019 13. Mednarodni strokovni sejmi okusov 2019 MENT Ljubljana_____FESTIVAL 2019: dobra glasba v mestu in prvi možganski trust 30. januar, 2019 MENT Ljubljana FESTIVAL 2019: dobra glasba v mestu in prvi možganski trust Pepe, Miki Miška, Mini Miška in Jaka Racman_DISNEY ON ICE DOTAKNI SE ZVEZD 25. januar, 2019 Disney On Ice predstavlja Dotakni se zvezd: ledeni spektakel januarja 2019 prvič v Ljubljani · · · ·