FESTIVAL LENT 2017
23. jun
V zraku · dan za

Festival Lent 2017 bo nedvomno nekaj posebnega. Praznuje namreč prelomno obletnico – 25 let rasti, obstoja, veselja, ‘lentanja’ ter festivalskih dogodivščin. Eden od največjih poletnih festivalov pri nas bo tudi letos gostil najodmevnejša imena, dogajanje pa bo raznovrstno in barvito. Nesporna zvezda festival bo Bob Geldof, glasbenik, ki ga najbolj poznamo po njegovem aktivizmu in skladbi I Don’t Like Mondays.

do
Lent, Maribor
Festival Lent
Lenta (festivalska karta): 20,00 € (do 11. 6), 25,00 € (po 12. 6.)
Dogodek na Facebooku

Festival Lent je nastal in zrasel iz želje mestu in prebivalcem regije vsaj enkrat letno za dostopno ceno ponuditi kulturne presežke, intenzivnost in svetovljansko raznovrstnost, ki so v razvitejših mestih bolj pogost in vsakdanji pojav.

PREBERITE ŠE: NOČNA 10KA 2017 – NOČNI TEK OKOLI BLEJSKEGA JEZERA DVANAJSTIČ

Festival Lent 2017 praznuje 25 let in temu primeren bo tudi program – raznovrsten, barvit, zvezdniški.
Na Glavni oder, glavni na festivalu in v mestu, prihaja Bob Geldof, glasbenik, ki ga veliko bolje poznamo po njegovi aktivistični strani, po krivici pa je spregledano njegovo glasbeno ustvarjanje. Dolga leta je bil prvi glasbenik na spisku za Nobelovo nagrado za mir, njegova besedila so danes bolj aktualna kot kadarkoli prej: pesem I Don’t Like Mondays, s katero je neizbrisno zaznamoval vse ponedeljke tega sveta, je Geldofov odziv na srednješolski masaker; The Great Song of Indifference je himna sodobnemu nihilizmu; This Is the World Calling pa razpetost med svetoboljem in ljubeznijo do življenja.

Festival Lent 2017 bo med drugim prvič gostil tuji muzikal, razvpito in eno od največkrat uprizorjenih stvaritev Andrewa Lloyda Webra – Jesus Christ Superstar, ki prikazuje zadnjih 7 dni Jezusovega življenja s vidika njegovega sledilca – in izdajalca – Jude Iškarjota. Uprizorilo ga bo mestno gledališče iz Brna.

32. mednarodni grafični bienale 16. junij, 2017 32. mednarodni grafični bienale 2017 Koncert: Cigarettes After Sex prihajajo v Kino Šiška! 14. junij, 2017 Koncert: Cigarettes After Sex prihajajo v Kino Šiška! Red Bull Goni Pony: vzpon s ponyjem na vrh Vršiča 3. junij, 2017 Red Bull Goni Pony 2017: vzpon s ponyjem na vrh Vršiča Cirque du Soleil 2. junij, 2017 Predstava: Cirque du Soleil prvič v Sloveniji! · · · · · ·