14. okt
V zraku · dan za

Od 14. do 16. oktobra letos prvič v Koper prihaja Frivolus – festival uličnih umetnikov. Festival bo gostili klovne, žonglerje, čarovnike, akrobate, igralce, iluzioniste in še in še. Piko na i bo čarobnemu popotovanju dala simfonija uličnih glasbenikov, ki bo vse tri dni zabavala in oživila koprske ulice.

do
Koper, različna prizorišča
Frivolus
Vstop je prost.
Dogodek na Facebooku

Pod pokroviteljstvom Mestne Občine Koper se bo dogodek Frivolus letos prvič odvil v Kopru, v starem mestnem jedru, od 14. do 16. oktobra 2016. Tridnevni kulturno-umetniški festival bo gostil čarovnike, žonglerje, akrobate, iluzioniste, igralce, glasbenike in ostale ulične umetnike, ki bodo oživili trge, ulice in sprehajališča … Pripravite se na nore scenografije, barvne kostume, strašne maske in neverjetne performanse, ki vas ne bodo pustili ravnodušnih. Dopoldne popeljite svoje otroke v čarobni svet cirkusantov, nato pa sebi privoščite predstave na višji ravni, tako tuje kot domače.

PREBERITE ŠE: Hip Hop Reunion 2016 – slovenska raperska smetana v Cvetličarni

Program bo povsem brezplačen in namenjen širši javnosti, od najmlajših do najstarejših, od domačih do tujih obiskovalcev. Tridnevni festival bo potekal od 10. do 20. ure in bo tematsko razdeljen v tri programske sklope, dopoldan bo namenjen predstavam za otroke in otroškim delavnicam, čez dan bodo potekale raznovrstne aktivnosti po glavnih ulicah Kopra, večerni čas pa bo namenjen predstavam za odrasle obiskovalce.
Na festivalu uličnih umetnikov bodo z nami umetniki iz Nemčije s časovno predstavo The Lost Wheels of Time, ognjeno predstavo nam bodo pripravili Čupakabra, ki prihajajo iz Slovenije. Iz Italije pridejo znani Skizzo & JF, ki bodo žonglirali na monociklih. Manjkalo ne bo niti akrobatike, saj bodo z nami El Cric s sosednje Hrvaške, v večernih urah pa bo slovenska skupina Kreaktiv očarala s svetlobno in ognjeno točko.


Popjazziada: festival a cappella glasbe 11. oktober, 2016 Popjazziada 2016: festival a cappella glasbe Biennale Musica 2016 v Benetkah 7. oktober, 2016 Biennale Musica 2016 v Benetkah Desert Trip 7. oktober, 2016 Festival Desert Trip s številnimi legendami rocka! Igranje za vsakogar jesen 2016 5. oktober, 2016 Igranje za vsakogar 2016 – jesensko igranje družabnih iger v Kinu Šiška · ·