emona
24. jan
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Rimljani so znani po tem, da so radi dobro jedli … ampak ne bi mogli reči, da tudi po današnjih standardih. Na jedilniku so se med drugim lahko znašli polnjeni seski mladih svinj, polhi v medu, svinjske maternice in polži na različne načine, po nekaterih podatkih pa celo žirafe. V Mestnem muzeju Ljubljana so prepričani, da so se rimske kulinarične navade zasidrale tudi v Emoni, zato vas vabijo na kuharsko delavnico po navdihu Emone.

do
Gosposka 15, Ljubljana
Mestni muzej Ljubljana
6 evrov

Na delavnici bo kuhar demonstriral pripravo nekaterih jedi iz kuharice Emona in rimska kuhinja: Apicijevi recepti za današnjo rabo, demonstraciji pa bo sledila tudi prava rimska degustacija.

Število mest je omejeno, zato vljudno prosimo, da se na delavnico prijavite najkasneje do petka, 23. januarja, do 15.00 na prijava@mgml.si ali 01 / 24 12 506