Ledena gora med otokom Paulet in Južnimi Shetlandskimi otoki v Weddllovem morju. Antarktični polotok. / Antarctic Peninsula. 2005. ©Sebastião Salgado. Amazonas Images.
31. maj
V zraku · dan za · V zraku

Sebastião Salgado je trenutno eden najuglednejših in v svetu najbolj iskanih živečih fotografov. Njegova razstava Geneza spada med osrednje kulturne projekte v sklopu Evropske zelene prestolnice. Razstava Sebastião Salgado – Geneza bo na ogled od 31. maja do 31. avgusta 2016.

do
Muzej in galerije mesta Ljubljana
Muzej in galerije mesta Ljubljana
Ni podatka
Dogodek na Facebooku

Sebastião Salgado – Geneza je projekt, ki je nastajal osem let in zajema vse celine ter najbolj oddaljene konce sveta. Je fotografov osebni odziv na videne bridkosti človeštva, ki jih je kot svetovni popotnik in fotoreporter beležil v desetletjih svoje dozdajšnje kariere. S fotografsko serijo Delavci (1993), v kateri je raziskoval neizprosne razmere dela, ki ga opravljajo moški in ženske po vsem svetu, ter Migracijami (2000), ki tematizirajo preseljevanja ljudstev in človekov boj za obstanek zaradi posledic vojne in suše, pa tudi s številnimi drugimi fotoreporterskimi presežki se je Salgado zapisal v svetovno zgodovino fotografije.

Pri kreiranju Geneze od leta 2004 se je avtor osredotočil na veliko bolj harmonične podobe neokrnjene narave, divjega življenja, pokrajin in domorodnih ljudstev. Med potovanji okoli sveta je dokumentiral arktične in puščavske pokrajinetropski deževni gozdmorsko in drugo divje življenje ter ljudstva, ki še vedno živijo v skladu s svojimi pradavnimi tradicijami. Razstava je v ciklih deljena na pet geografskih regij: Svetišča Zemlje, Južni planet, Afrika, Amazonija, Pantanal in Severni kraji. Fotografije prinašajo ne le nepozaben vizualni vtis, temveč tudi poziv k zavedanju pereče problematike globalnega segrevanja in podnebnih sprememb na našem planetu. PREBERITE ŠE: Cellofest Ljubljana 2016MGML (Muzeji in galerije mesta Ljubljana) bo razstava prostorsko prilagojena predstavitvi na dveh lokacijah, v Galeriji Jakopič in v Mestnem muzeju Ljubljana. Tako si bo mogoče ogledati vseh 245 črno-belih fotografij velikih formatov.

Fotografska razstava: Sebastião Salgado – GenezaOdpri galerijo
shutterstock_100176515 28. maj, 2016 8. Europarkov kolesarski maraton 11. dm tek za ženske (2016) 28. maj, 2016 Tekaška prireditev: Dm tek za ženske 2016 – 11. vseslovenski ženski tekaški praznik Električne ščetke Philips Sonicare za otroke 21. maj, 2016 Električna ščetka Philips Sonicare za otroke: ko ščetkanje postane zabava 21. maj, 2016 Igrajmo tenis – teniški turnir in brezplačno igranje tenisa