15. mar
Kulturni izbor · odri

Oktobra 2013 se je André Heller, eden najboljših vsestranskih multumedijskih umetnikov, podal na sedemmesečno pot po Nemčiji, Avstriji in Švici z najnovejšo produkcijo mednarodnega spektakla AFRIKA! AFRIKA!

Stadthalle Graz, Avstrija
AFRIKA! AFRIKA!
od 32,10 do 91,50 evra

Gledalci so jo že v preteklosti noro dobro sprejeli, kritiki so ji pripisali naziv enega najbolj uspešnih spektaklov v zadnjih dvajsetih letih. Če je spektakel leta 2006 osvajal pod šotorskim platnom, se je tokrat prestavil na oder.

André Heller je dejal, da mu je bilo, ko je razmišljal o obuditvi spektakla, jasno eno – nič več šotora in nič več neskončnih neprestanih turnej. Najboljšo rešitev je tako našel v ustvarjanju kakovostnega in inovativnega odrskega spektakla, ki v nobenem mestu ne ostane dlje od enega tedna.

Najnovejša AFRIKA! AFRIKA! združuje vrhunce legendarnih spektaklov iz let 2006 in 2008, ki so jim dodane spektakularne atrakcije. Očitno težko pričakovane, saj je bilo prvih 40.000 kart za prvih 15 mest tokratne turneje razprodanih v slabih osmih tednih.

Na odrske deske predstava pripelje več kot 70 umetnikov iz 14 držav in obljublja še bolj eklektično in spektakularno vzdušje kot je bilo tisto pred sedmimi leti. Prvič se bo kot odrska arhitektura pojavila stena iz LED svetil. S tremi LED elementi, ki se razprostirajo na 140 kvadratnih metrih, Heller ustvarja slike, čustva in vtise “afriške preteklosti in sedanjosti, njene norosti, lepote, intenzivnosti, zasanjanosti”.

Kostumi, ki nosijo v spektaklu močno noto, so delo afriških modnih ustvarjalcev, v spektaklu pa za glasbo v živo skrbijo znani afriški glasbeniki. AFRIKA! AFRIKA! se nam najbližje obeta v marcu in sicer spektakel prihaja v Gradec.

Fotografije s predstave si oglejte v spodnji galeriji.

Odpri galerijo
sokrat, slaboj in sofisti 15. marec, 2014 Premiera: Sokrat, Slavoj in sofisti Barbara Cerar, Saša Pavček in Janez Škof v drami Angel pozabe. Foto: Peter Uhan 14. marec, 2014 Premiera: Angel pozabe Medeja_prom0_HiResH©PeterUhan 14. marec, 2014 Senekova Medeja osvaja veliki oder Drame Slika 2-50 odtenkov njive-Boštjan Gorenc Pižama 13. marec, 2014 Po sivini zdaj še 50 odtenkov njive · · · · · · ·