atelje-meni TR, sladica1, foto Marko Delbello Ocepek
13. okt
V zraku · dan za · Utrip mesta · kulinarika

Od 13. do 22. oktobra bodo vrhunski slovenski chefi in chefinje v 97 sodelujočih restavracijah goste ponovno popeljali na kulinarična doživetja s posebnimi meniji, polnimi svežih lokalnih jesenskih okusov, po enotni ceni 17 evrov. Dobrodošel, Teden restavracij!

do
različne restavracije po Sloveniji
Teden restavracij
17,00 €
Dogodek na Facebooku

Uvod v bogato zimsko kulinarično sezono bo odprl jesenski Teden restavracij 2017. Kulinarična akcija, ki se je v nekaj letih iz lokalne ideje prelevila v vseslovensko dobrojedsko gibanje, bo tudi tokrat postregla z izbrano ponudbo lokalnih in sezonskih jedi vrhunskih slovenskih chefov od Piranskega zaliva pa vse do Prekmurja.

K sodelovanju so bile ponovno povabljene le tiste restavracije, ki so si v očeh selektorja akcije, kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja, prislužile vsaj en srček, ali so na dobri poti, da tega osvojijo. O kakovosti slovenske kulinarike zato priča število sodelujočih gostiln in restavracij – kar 97 z vseh koncev Slovenije jih bo deset dni v oktobru goste vabilo s posebnimi meniji po enotni ceni. Že uveljavljenim sodelujočim restavracijam se bodo to jesen pridružile še tri nove, tako da je Teden restavracij v letu 2017 bogatejši za dvanajst novih kulinaričnih destinacij.
Na jesenskem Tednu Restavracij 2017 se bodo prvič predstavili: Stara gostilna, Piran, Hiša Štekar, Snežatno, ter Gostilna Maribor, Maribor. Celoten seznam restavracij si lahko pogledate tukaj.


Happy Hearts Club 12. oktober, 2017 Remember Yesterday – The Beatles Story: spektakel v Hali Tivoli _DSC1417-2 6. oktober, 2017 Nočni tek na Kalvarijo 2017 IDEALNA - Saška Rakef, Pia Brezavšček, Barbara Kranjc Avdić, 2017 6. oktober, 2017 23. mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk 2017 3 5. oktober, 2017 MBFWLJ 2017: teden mode se vrača oktobra · · · ·