Določeno je, kdaj bo prepovedana prodaja novih vozil z bencinskimi in dizelskimi motorji

Le še električna vozila!

V Kaliforniji so zakonodajalci sprejeli zakon, ko bo dokončno prepovedana prodaja novih vozil z emisijami Co2. To pomeni, da bodo na voljo le električna vozila.

Za datum so izbrali 1. januar 2035, datum, ko bodo v zvezni državi Kalifornija prepovedana prodaja vozil dizelskimi in bencinskimi motorji, torej bodo v prodajnih salonih na voljo le avtomobili in tovornjaki z ničelnimi emisijami.

Odločitev je napovedal guverner Gavin News, cilj pa je zmanjšati onesnaženost zraka v najbolj naseljeni ameriški zvezni državi. Onesnaženost s smogom v Los Angelesu je namreč na izredno visoki ravni in kljub precejšnji ozaveščenosti ne pada.

Kalifornija in sedanji ameriški predsednik sta nenehno v “sporu”. Administracija Donalda Trumpa je namreč pred časom sprostila predpise o emisijah, Kalifornija pa jih zaostruje.

Zadnja odločitev je precedens, saj je Kalifornia prva ameriška regija, ki je z zakonom ukinila prodajo vozil z motorji z notranjim zgorevanjem ter kot prva določila datum tega zgodovinskega dogodka.

Z zakonodajo bodo namreč preusmerili miselnost prebivalcev Kalifornije ter se projektno pripravili na prehod na zeleno električno mobilnost.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tesla Model S Shooting Brake: sanje “eko metroseksualca”