fbpx

Ljudski hibrid

Januar v avtomobilski industriji mine v duhu mednarodnega avtomobilskega salona v Detroitu, kjer so tovarne svetovni javnosti pokazale prve novitete letošnjega leta. Med zanimivejše novosti zagotovo spada Volkswagnova študija športnega kupeja, ki so jo poimenovali New Compact Coupe, in se kot takšna ...

Januar v avtomobilski industriji mine v duhu mednarodnega avtomobilskega salona v Detroitu, kjer so tovarne svetovni javnosti pokazale prve novitete letošnjega leta. Med zanimivejše novosti zagotovo spada Volkswagnova študija športnega kupeja, ki so jo poimenovali New Compact Coupe, in se kot takšna velikostno uvršča med modela Scirocco in CC. Bistvo novinca je hibridni pogon, pri katerem so združili bencinski TSI-motor s 110 kilovati in 20-kilovatni elektromotor; moč obeh pa se na prednji par koles prenaša prek 7-stopenjskega samodejnega menjalnika z dvojno sklopko DSG, za katerega mnogi vozniki menijo, da je ta hip najboljši menjalnik med avtomatskimi. Compact Coupe je tako varčen in zelen (povprečna poraba: 4,2 litra na 100 km; izpust CO2: 98 g/km) kot tudi zmogljiv: najvišja hitrost znaša 227 km/h, hitrost 100 km/h pa doseže v pičlih 8,6 sekunde. Na vprašanje, kdaj bo kompaktni kupe zapeljal na ceste, pri VW odgovarjajo: “Ko bo prišel pravi čas za to.”

www.volkswagen.si

Siguiente
Salida

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.