fbpx

Ljudski hibrid

Januar v avtomobilski industriji mine v duhu mednarodnega avtomobilskega salona v Detroitu, kjer so tovarne svetovni javnosti pokazale prve novitete letošnjega leta. Med zanimivejše novosti zagotovo spada Volkswagnova študija športnega kupeja, ki so jo poimenovali New Compact Coupe, in se kot takšna ...

Januar v avtomobilski industriji mine v duhu mednarodnega avtomobilskega salona v Detroitu, kjer so tovarne svetovni javnosti pokazale prve novitete letošnjega leta. Med zanimivejše novosti zagotovo spada Volkswagnova študija športnega kupeja, ki so jo poimenovali New Compact Coupe, in se kot takšna velikostno uvršča med modela Scirocco in CC. Bistvo novinca je hibridni pogon, pri katerem so združili bencinski TSI-motor s 110 kilovati in 20-kilovatni elektromotor; moč obeh pa se na prednji par koles prenaša prek 7-stopenjskega samodejnega menjalnika z dvojno sklopko DSG, za katerega mnogi vozniki menijo, da je ta hip najboljši menjalnik med avtomatskimi. Compact Coupe je tako varčen in zelen (povprečna poraba: 4,2 litra na 100 km; izpust CO2: 98 g/km) kot tudi zmogljiv: najvišja hitrost znaša 227 km/h, hitrost 100 km/h pa doseže v pičlih 8,6 sekunde. Na vprašanje, kdaj bo kompaktni kupe zapeljal na ceste, pri VW odgovarjajo: “Ko bo prišel pravi čas za to.”

www.volkswagen.si

Prejšnje
Plaža kliče
Naslednje
Outlet

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.