Festival znanosti v Novi Gorici

Zadnjič posodobljeno: :

Med 19. In 20. septembrom bo v Novi Gorici potekal že drugi Festival znanosti, ki javnosti ponuja priložnost, da se z znanostjo in znanstveniki sreča od blizu, v sklopu številih zanimivih dogodkov, ki se bodo zvrstili na prenovljenem Bevkovem trgu.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Bevkov trg, Nova Gorica

Organizator

e-Hiša

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Brezplačno

V petek 19. septembra bo potekal Planetarij ali drugače »gledališče« kupolaste oblike, kjer se bodo pod kupolasto ukrivljenem stropom, ki omogoča projekcije slik in posnetkov v območju 540 stopinj, zvrstila zanimiva 45-minutna predavanja o vesolju in astronomiji, ki omogočajo udeležencem popolno doživetje in spoznanje mnogih skrivnosti vesolja. Predavanje ob 17. uri je namenjeno posameznikom in družinam z otroci od 6. leta dalje, ob 21. uri pa je namenjeno mladini in odraslim. Poleg tega se v petek med 18. in 20. uro lahko udeležite tudi sklopa predavanj z zanimivimi gosti, o svetlobi in njenem vplivu na človeka, vesolju in zaznavanju nevidnih barv pod naslovom “Obrazi svetlobe“.

V soboto 20. septembra pa bo med 10. in 13. uro potekalo ”Sobotno znanstveno dopoldne” z interaktivnimi poskusi za obiskovalce, opazovanjem sonca s teleskopi, predstavo fizikalnih poskusov in doma narejenega seizmometra ter še marsikaj. Edinstveno doživetje s katerim lahko bolje spoznamo znanost in vesolje, ki nas obdajata.

Oglejte si kratek posnetek kako deluje Planetarij.

Dodatne Informacije

Več informacij:
festivalznanosti.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Noben me ne razume: dogodek za mlade, ki vrtijo svet