fbpx

Festival znanosti v Novi Gorici

Med 19. In 20. septembrom bo v Novi Gorici potekal že drugi Festival znanosti, ki javnosti ponuja priložnost, da se z znanostjo in znanstveniki sreča od blizu, v sklopu številih zanimivih dogodkov, ki se bodo zvrstili na prenovljenem Bevkovem trgu.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Bevkov trg, Nova Gorica
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Brezplačno

V petek 19. septembra bo potekal Planetarij ali drugače »gledališče« kupolaste oblike, kjer se bodo pod kupolasto ukrivljenem stropom, ki omogoča projekcije slik in posnetkov v območju 540 stopinj, zvrstila zanimiva 45-minutna predavanja o vesolju in astronomiji, ki omogočajo udeležencem popolno doživetje in spoznanje mnogih skrivnosti vesolja. Predavanje ob 17. uri je namenjeno posameznikom in družinam z otroci od 6. leta dalje, ob 21. uri pa je namenjeno mladini in odraslim. Poleg tega se v petek med 18. in 20. uro lahko udeležite tudi sklopa predavanj z zanimivimi gosti, o svetlobi in njenem vplivu na človeka, vesolju in zaznavanju nevidnih barv pod naslovom “Obrazi svetlobe“.

V soboto 20. septembra pa bo med 10. in 13. uro potekalo ”Sobotno znanstveno dopoldne” z interaktivnimi poskusi za obiskovalce, opazovanjem sonca s teleskopi, predstavo fizikalnih poskusov in doma narejenega seizmometra ter še marsikaj. Edinstveno doživetje s katerim lahko bolje spoznamo znanost in vesolje, ki nas obdajata.

Oglejte si kratek posnetek kako deluje Planetarij.

Dodatne Informacije

Več informacij:
festivalznanosti.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.