Viini ja juusto ovat klassinen kulinaarinen yhdistelmä. Olemme nauttineet niistä yhdessä tuhansia vuosia. Tiedetään, että muinaiset kreikkalaiset raastoivat juustonsa suoraan viinilaseihin. Tästä luultavasti syntyi idea tehdä resepti viinille tarkoitetuille juustolaseille. Kuulostaa hyvältä, mutta Brandi Milloyn julkaisema resepti on jakautunut ja aiheuttanut melkoisen myrskyn verkossa.
Nedavno je priljubljena kuharica Brandi Milloy objavila videorecept za sirove kozarčke za vino, kulinarično inovacijo, ki je naletela na velik (večinoma negativen) odziv in povzročila pravi vihar (v kozarcu?).
LUE LISÄÄ: Resepti: perunamunaksi kinkulla ja juustolla
Vaikka ovatkin vino in sir domala naravna kombinacija, pa se marsikdo ne strinja, da so ti kozarčki iz sira dobra ideja, in se nad šilci iz čedarja odkrito zgražajo. Odločitev, ali sodijo med kulinarične kikse ali ne, prepuščamo vam, še pred tem pa vam zaupamo, kako jih naredite. Povsem preprosto.
Naribate čedar, ga 30 sekund segrevate v mikrovalovni pečici in to ponavljate toliko časa, da se povsem stopi. Nato stopljeni sir prelijete v globoke silikonske modelčke in pustite, da se sir ohlaja 30 minuuttia. Nato jih iz modelčka odstranite in izdolbete. Najboljše pri vsem skupaj je, da vam teh kozarcev pozneje ni treba pomivati, saj jih preprosto pojeste!
Videorecept za kozarčke iz sira za vino: