Recept: sirovi kozarčki za vino – recept, ki razdvaja

Sirovi kozarčki za vino

Vino in sir sta klasična kulinarična kombinacija. Skupaj ju uživamo že tisočletja. Znano je, da so si stari Grki sir naribali kar v kozarce z vinom. Od tu verjetno ideja za izdelavo recepta za kozarčke iz sira, namenjene vinu. Sliši se dobro, a recept, ki ga je objavila Brandi Milloy, razdvaja in je na spletu povzročil pravcati vihar.

Nedavno je priljubljena kuharica Brandi Milloy objavila videorecept za sirove kozarčke za vino, kulinarično inovacijo, ki je naletela na velik (večinoma negativen) odziv in povzročila pravi vihar (v kozarcu?).

PREBERITE ŠE: Recept: krompirjeva omleta s šunko in sirom

Sirovi kozarčki so poskrbeli za pravo razburjenje. Menite, da bi bili hit na vaši zabavi?
Sirovi kozarčki so poskrbeli za pravo razburjenje. Menite, da bi bili hit na vaši zabavi?

Čeprav sta vino in sir domala naravna kombinacija, pa se marsikdo ne strinja, da so ti kozarčki iz sira dobra ideja, in se nad šilci iz čedarja odkrito zgražajo. Odločitev, ali sodijo med kulinarične kikse ali ne, prepuščamo vam, še pred tem pa vam zaupamo, kako jih naredite. Povsem preprosto.

Kozarčki iz sira so kulinarična inovacija.
Kozarčki iz sira so kulinarična inovacija.

Naribate čedar, ga 30 sekund segrevate v mikrovalovni pečici in to ponavljate toliko časa, da se povsem stopi. Nato stopljeni sir prelijete v globoke silikonske modelčke in pustite, da se sir ohlaja 30 minut. Nato jih iz modelčka odstranite in izdolbete. Najboljše pri vsem skupaj je, da vam teh kozarcev pozneje ni treba pomivati, saj jih preprosto pojeste!

Videorecept za kozarčke iz sira za vino:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Domača veganska nutela iz samo treh sestavin